1 序文
2 調査範囲と方法論
2.1 調査の目的
2.2 ステークホルダー
2.3 データソース
2.3.1 一次情報源
2.3.2 二次情報源
2.4 市場推定
2.4.1 ボトムアップ・アプローチ
2.4.2 トップダウンアプローチ
2.5 予測方法
3 エグゼクティブ・サマリー
4 はじめに
4.1 概要
4.2 主要業界動向
5 世界のロブスター市場
5.1 市場概要
5.2 市場パフォーマンス
5.2.1 数量動向
5.2.2 金額動向
5.3 COVID-19の影響
5.4 品種別市場構成
5.5 重量別市場構成比
5.6 製品タイプ別市場構成比
5.7 流通チャネル別市場構成比
5.8 地域別市場構成比
5.9 市場予測
5.10 SWOT分析
5.10.1 概要
5.10.2 強み
5.10.3 弱点
5.10.4 機会
5.10.5 脅威
5.11 バリューチェーン分析
5.11.1 漁業者/生産者
5.11.2 中間業者
5.11.3 加工業者
5.11.4 卸売業者
5.11.5 輸入業者
5.11.6 機関バイヤー
5.11.7 小売バイヤー
5.11.8 消費者
5.12 ポーターのファイブフォース分析
5.12.1 概要
5.12.2 買い手の交渉力
5.12.3 供給者の交渉力
5.12.4 競争の程度
5.12.5 新規参入の脅威
5.12.6 代替品の脅威
5.13 価格分析
5.13.1 主要価格指標
5.13.2 価格動向
5.13.3 マージン分析
6 品種別市場パフォーマンス
6.1 アメリカロブスター
6.1.1 市場動向
6.1.2 市場予測
6.2 スパイニーロブスター
6.2.1 市場動向
6.2.2 市場予測
6.3 ロックロブスター
6.3.1 市場動向
6.3.2 市場予測
6.4 ヨーロッパロブスター
6.4.1 市場動向
6.4.2 市場予測
7 重量別市場パフォーマンス
7.1 0.5〜0.75ポンド
7.1.1 市場動向
7.1.2 市場予測
7.2 0.76〜3.0ポンド
7.2.1 市場動向
7.2.2 市場予測
7.3 3ポンド以上
7.3.1 市場動向
7.3.2 市場予測
8 製品タイプ別市場実績
8.1 ホールロブスター
8.1.1 市場動向
8.1.2 市場予測
8.2 ロブスターテール
8.2.1 市場動向
8.2.2 市場予測
8.3 ロブスター肉
8.3.1 市場動向
8.3.2 市場予測
8.4 ロブスターの爪
8.4.1 市場動向
8.4.2 市場予測
9 流通チャネル別市場実績
9.1 フードサービス
9.1.1 市場動向
9.1.2 市場予測
9.2 小売
9.2.1 市場動向
9.2.2 市場予測
10 地域別市場パフォーマンス
10.1 北米
10.1.1 市場動向
10.1.2 市場予測
10.2 欧州
10.2.1 市場動向
10.2.2 市場予測
10.3 アジア
10.3.1 市場動向
10.3.2 市場予測
10.4 オセアニア
10.4.1 市場動向
10.4.2 市場予測
10.5 その他
10.5.1 市場動向
10.5.2 市場予測
11 ロブスター加工工場設立の要件
11.1 製品概要
11.2 詳細なプロセスフロー
11.3 関係する様々な種類の単位操作
11.4 マスバランスと原材料の要件
11.5 土地と建設の要件
11.6 機械要件
11.7 人員要件
11.8 ユーティリティ要件
11.9 輸送に関する要件
11.10 パッケージング要件
11.11 設備投資総額
11.12 製品の価格設定とマーケティング
12 競争環境
12.1 市場構造
12.2 主要プレイヤー
12.3 主要プレーヤーのプロフィール
12.3.1 ボストンロブスター
12.3.2 クリアウォーター・シーフーズ
12.3.3 イーストコースト・シーフード・グループ
12.3.4 ジェラルトン漁業協同組合
12.3.5 ハイライナー・フーズ・インコーポレーテッド
12.3.6 ペスカノバ・エスパーニャ・スル
12.3.7 シュプリーム・ロブスター
12.3.8 タンジールロブスター
12.3.9 Thai Union Manufacturing Company Ltd.
図1:世界のロブスター市場:主な推進要因と課題
図2:世界:図2:ロブスター市場生産量(単位:千トン)、2019年~2024年
図3:世界:ロブスター市場ロブスター市場:生産量(単位:万トン生産額(単位:億米ドル)、2019年~2024年
図4:世界:ロブスター市場世界:ロブスター市場:図4:ロブスターの世界市場:種類別内訳(%)、2024年
図5:世界:ロブスター市場ロブスターの世界市場ロブスターの世界市場:重量別構成比(%)、2024年
図6:世界:ロブスター市場ロブスターの世界市場:製品タイプ別構成比(%)、2024年
図7:世界:ロブスター市場ロブスター市場図7:ロブスターの世界市場:流通チャネル別構成比(%)、2024年
図8:世界:ロブスター市場ロブスターの世界市場図8:ロブスターの世界市場:地域別構成比(%)、2024年
図9:世界:ロブスター市場予測:2024年ロブスターの世界市場予測:図9:ロブスターの世界市場予測:生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図10:世界:ロブスターの世界市場予測:生産額(単位:億米ドル)、2025年~2033年
図11:世界:ロブスター産業ロブスター産業:SWOT分析
図 12: 世界:世界のロブスター産業:SWOT 分析バリューチェーン分析
図13: 世界:ロブスター産業:バリューチェーン分析ポーターのファイブフォース分析
図14:世界:ロブスター市場ロブスター市場:平均価格(単位:米ドル/トン)、2019年~2024年
図15:世界:ロブスター市場予測ロブスター市場の予測:図15:ロブスターの世界市場予測:平均価格(単位:米ドル/トン)、2025年~2033年
図16:世界:ロブスター市場(アメリカ産ロブスター市場(アメリカ産):生産量(単位:千トン)、2019年・2024年
図17:世界:ロブスター市場予測(アメリカロブスター市場の予測(アメリカ):生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図18:世界:ロブスター市場(トゲウオ):生産量(単位:千トン)、2019年・2024年
図19:世界:ロブスターの世界市場予測(有棘類):図19:ロブスターの世界市場予測(有棘類):生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図20:世界:世界:ロブスター市場(ロック):生産量(単位:千トン)、2019年・2024年
図21:世界:ロブスターの世界市場予測(岩石)図21:ロブスターの世界市場予測(ロック):生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図22:世界:ロブスター市場(ヨーロッパ):生産量(千トン)、2019年・2024年
図23:世界:ロブスター市場予測(欧州ロブスターの世界市場予測(ヨーロッパ)生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図24:世界:ロブスター市場(0.5~0.75ポンド):生産量(単位:千トン)、2019年・2024年
図25:世界:ロブスター市場予測ロブスターの世界市場予測(0.5~0.75ポンド):生産量(単位:万トン)、2019年・2024年生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図26:世界:ロブスター市場ロブスター市場(0.76~3.0ポンド):生産量(単位:千トン)、2019年・2024年
図27:世界のロブスター市場ロブスターの世界市場予測(0.76~3.0ポンド):生産量(単位:万トン)、2025~2024年生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図28:世界のロブスター市場ロブスター市場(重量3ポンド超):生産量(単位:万トン)、2019年および2033年生産量(単位:千トン)、2019年および2024年
図29:世界のロブスター市場予測ロブスターの世界市場予測(3ポンド超):生産量(単位:万トン)、2025年~2033年生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図30:世界のロブスター市場ロブスター市場(ホール):生産量(単位:千トン)、2019年および2024年
図31:世界のロブスター市場ロブスターの世界市場予測(全体):生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図32:世界のロブスター市場ロブスター市場(尾):生産量(単位:千トン)、2019年・2024年
図33:世界:ロブスター市場予測(尾ロブスターの世界市場予測(尾):生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図34:世界のロブスター市場ロブスター市場(肉):生産量(単位:千トン)、2019年・2024年
図35:世界:ロブスター市場予測(肉ロブスターの世界市場予測(肉類):生産量(単位:万トン)、2025年~2033年生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図36:世界のロブスター市場ロブスター市場(爪):生産量(単位:千トン)、2019年・2024年
図37:世界のロブスター市場予測(爪ロブスターの世界市場予測(爪):生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図38:世界のロブスター市場ロブスター市場:図38:世界:ロブスター市場予測(爪):生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図39:世界:ロブスター市場予測ロブスターの世界市場予測:図39:世界:ロブスター市場予測:外食産業による販売(単位:万トン)、2025年~2033年
図40:世界のロブスター市場:小売セクター別販売量(単位:千トン)、2019年および2024年
図41:世界のロブスター市場ロブスターの世界市場予測:2025年~2033年:小売セクター別販売量(単位:千トン
図42:北米:ロブスター市場北米:ロブスター市場:図42:北米:ロブスター市場:生産量(単位:千トン)、2019年および2024年
図43:北米:ロブスター市場予測北米:ロブスター市場予測:生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図44:ヨーロッパ:ロブスター市場ロブスター市場:生産量(単位:千トン)、2019年および2024年
図45:ヨーロッパ:ロブスターロブスター市場の予測:生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図46:アジア:ロブスター市場ロブスター市場:生産量(単位:千トン)、2019年および2024年
図47:アジア:ロブスター市場予測ロブスター市場の予測:生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図48:オセアニア:ロブスター市場オセアニア:ロブスター市場:生産量(単位:千トン)、2019年および2024年
図49:オセアニア:ロブスター市場予測オセアニアのロブスター市場予測:生産量(千トン)、2025年~2033年
図50:その他:ロブスター市場:生産量(単位:千トン)、2019年および2024年
図51:その他:ロブスター市場予測ロブスター市場の予測:生産量(単位:千トン)、2025年~2033年
図 52:ロブスターの加工:詳細なプロセスフロー
図53:ロブスター加工:原料の転換率
[表一覧]
表1:世界:ロブスター市場:主要産業ハイライト、2024年と2033年
表2:世界:ロブスター市場予測:種目別内訳(単位:万トン)、2025年~2033年
表3:世界:ロブスターの世界市場予測:ロブスターの世界市場予測:重量別構成比(単位:千トン)、2025年~2033年
表4:世界:ロブスターの世界市場予測:製品タイプ別構成比(単位:千トン)、2025年~2033年
表5:世界:ロブスターの世界市場予測:流通チャネル別構成比(単位:千トン)、2025年~2033年
表6:世界:ロブスターの世界市場予測:地域別構成比(単位:千トン)、2025年~2033年
表7:世界:ロブスター市場ロブスター市場競争構造
表8:世界:ロブスター市場:競争構造ロブスターの世界市場:競争構造主要プレイヤー
表9:ロブスター加工工場:土地と建設要件
表 10: ロブスター加工工場:機械要件
表 11: ロブスター加工工場:必要人員
表 12: ロブスター加工工場ユーティリティ要件
表 13: ロブスター加工工場:包装要件
The global lobster market size reached USD 8.3 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 16.5 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 8% during 2025-2033. The market is propelled by increasing seafood demand, rising focus on sustainability initiatives and certifications to address concerns about overfishing, product premiumization and diversification, and several health benefits associated with the consumption of lobster.
The Rising Number of Product Innovations by Key Players Augmenting Market Growth
Key players are introducing value-added products, such as smoked lobster, lobster jerky, lobster oil, and lobster spreads. They are also launching frozen and canned lobster-based food products to expand their product portfolio. Leading players are focusing on launching innovative packaging solutions like vacuum skin-packed lobster, which keeps the product fresh by eliminating contact with air and preventing contamination. Such innovations are creating a positive outlook for the market.
Competitive analysis such as market structure, market share by key players, player positioning, top winning strategies, competitive dashboard, and company evaluation quadrant has been covered in the report. Also, detailed profiles of all major companies have been provided. The market structure is fragmented due to the presence of large number of players in the market. The volume of new entrants is moderate in the lobster industry due to low product differentiation.
What is Lobster?
A lobster is a marine crustacean that has a distinctive appearance with a hard, spiny exoskeleton, two large claws, and long antennae. It is rich in protein, omega-3 fatty acids, vitamins, minerals, zinc, selenium, copper, magnesium, phosphorous, calcium, and other essential nutrients. It aids in boosting metabolism, promoting weight management, improving brain health, reducing oxidative stress in the body, minimizing inflammation, preventing heart diseases and stroke, and controlling lupus, eczema, and rheumatoid arthritis. It also lowers cholesterol levels in the body and prevents the occurrence of various chronic degenerative diseases.
COVID-19 Impact:
The COVID-19 pandemic outbreak caused a significant impact on the lobster industry and imposed unprecedented challenges on several countries. With restaurants that closed or limited their operations, there was less demand for lobsters, and many fishermen were left with an excess of product. Moreover, the pandemic caused disruptions to the supply chain. With many processing plants closed or operating at reduced capacity, fishermen struggled to find buyers for their catch. The closure of restaurants and catering facilities also led to the cancellation of events such as weddings and banquets, which are typically major sources of demand for lobster. In addition, the pandemic had an adverse effect on the export of lobster. With international borders closed or heavily restricted, trade in lobster and other seafood products was significantly impacted. As a result, many fishermen and lobster farmers experienced significant financial losses during the pandemic. Governments in some countries provided financial assistance to those in the seafood industry, but for many, the damage had already been done.
Lobster Market Trends:
The increasing consumption of seafood like lobster due to the rising awareness among individuals about its health benefits, especially among fitness enthusiasts, gym goers, and athletes to gain muscle mass and energy, represents one of the major factors bolstering the market growth around the world. Moreover, commercial spaces, including cafes, restaurants, and luxury hotels, are incorporating lobster based dishes, including pasta, pizza, sushi, salad, burger, rolls, and mac and cheese, in their menu. This, along with the flourishing food and beverage (F&B) sector, is favoring the growth of the market. In addition, the growing number of consumers that are opting for lean meat and protein-rich food like lobster in their daily diets is influencing the market positively. Apart from this, the increasing consumer preference towards lobster based ready to eat (RTE) food products on account of rapid urbanization, busy schedules, rising working population, and the expanding purchasing power of consumers is strengthening the growth of the market. Furthermore, stringent regulations implemented by the governing agencies of numerous countries about food safety, which include mandatory certificates to prove the adoption of sustainable fishing methods, are creating a positive outlook for the market.
Key Market Segmentation:
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global lobster market report, along with forecasts at the global and regional level from 2025-2033. Our report has categorized the market based on species, weight, product type and distribution channel.
Species Insights:
• American Lobster
• Spiny Lobster
• Rock Lobster
• European Lobster
The report has provided a detailed breakup and analysis of the lobster market based on the species. This includes American lobster, spiny lobster, rock lobster, and European lobster. According to the report, American lobster represented the largest segment as it is a sort of lobster found on the Atlantic coast of North America, chiefly from Labrador to New Jersey. It is also known as Atlantic lobster, Canadian lobster, true lobster, northern lobster, Canadian Reds, or Maine lobster. It usually grows larger in size than other lobsters, are more tolerant to different habitats and produce more eggs as compared to other lobsters.
Weight Insights:
• 0.5 - 0.75 lbs
• 0.76 - 3.0 lbs
• Over 3 lbs
A detailed breakup and analysis of the lobster market based on the weight has also been provided in the report. This includes 0.5 - 0.75 lbs, 0.76 - 3.0 lbs, and over 3 lbs. According to the report, 0.5 - 0.75 lbs accounted for the largest market share due to the increasing consumption of lobster tail around the world.
Product Type Insights:
• Whole Lobster
• Lobster Tail
• Lobster Meat
• Lobster Claw
A detailed breakup and analysis of the lobster market based on the product type has also been provided in the report. This includes whole lobster, lobster tail, lobster meat, and lobster claw. According to the report, whole lobster accounted for the largest market share due to its comparatively lower prices than tail and meat lobsters. Moreover, the increasing demand for whole lobster in the food service industry is influencing the market positively.
Distribution Channel Insights:
• Food Service
• Retail
A detailed breakup and analysis of the lobster market based on the distribution channel has also been provided in the report. This includes food service and retail. According to the report, food service accounted for the largest market share account of the growing trend of food truck business to sell out lobsters, crabs, and shrimps. Moreover, increasing number of commercial establishments, such as hotels, quick service restaurants (QSRs), and specialized restaurant chains, is favoring the market growth.
Regional Insights:
• North America
• Europe
• Asia
• Oceania
• Others
The report has also provided a comprehensive analysis of all the major regional markets, which include North America, Europe, Asia, Oceania and others. According to the report, North America was the largest market for lobster. The increasing number of catches over the decade on account of the robust management measures represents one of the major factors strengthening the North America lobster market. Moreover, the rising popularity of canned lobster is favoring the growth of the market in the region. Besides this, the growing preference for domestically produced lobsters is positively influencing the market.
Competitive Landscape:
The report has also provided a comprehensive analysis of the competitive landscape in the global lobster market. Some of the companies covered in the report include:
• Boston Lobster
• Clearwater Seafoods
• East Coast Seafood Group
• Geraldton Fishermen’s Co-operative
• High Liner Foods Incorporated
• PESCANOVA ESPAÑA SL
• Supreme Lobster
• Tangier Lobster
• Thai Union Manufacturing Company Ltd.
Please note that this only represents a partial list of companies, and the complete list has been provided in the report.
Key Questions Answered in This Report
1.What was the size of the global lobster market in 2024?
2.What is the expected growth rate of the global lobster market during 2025-2033?
3.What are the key factors driving the global lobster market?
4.What has been the impact of COVID-19 on the global lobster market?
5.What is the breakup of the global lobster market based on the species?
6.What is the breakup of the global lobster market based on the weight?
7.What is the breakup of the global lobster market based on the product type?
8.What is the breakup of the global lobster market based on the distribution channel?
9.What are the key regions in the global lobster market?
10.Who are the key players/companies in the global lobster market?
