1 序文
2 調査範囲と方法論
2.1 調査の目的
2.2 ステークホルダー
2.3 データソース
2.3.1 一次情報源
2.3.2 二次情報源
2.4 市場推定
2.4.1 ボトムアップ・アプローチ
2.4.2 トップダウンアプローチ
2.5 予測方法
3 エグゼクティブ・サマリー
4 はじめに
4.1 概要
4.2 プロパティ
4.3 主要産業動向
5 世界のゼラチン産業
5.1 市場概要
5.2 市場パフォーマンス
5.2.1 数量動向
5.2.2 金額動向
5.3 価格分析
5.3.1 主要価格指標
5.3.2 価格構造
5.3.3 価格動向
5.4 COVID-19の影響
5.5 地域別市場構成
5.6 原材料別市場構成比
5.7 用途別市場構成比
5.8 市場予測
5.9 SWOT分析
5.9.1 概要
5.9.2 強み
5.9.3 弱点
5.9.4 機会
5.9.5 脅威
5.10 バリューチェーン分析
5.10.1 原材料調達
5.10.2 製造
5.10.3 マーケティング
5.10.4 流通
5.10.5 輸出
5.10.6 最終用途
5.11 ポーターのファイブフォース分析
5.11.1 概要
5.11.2 買い手の交渉力
5.11.3 供給者の交渉力
5.11.4 競争の程度
5.11.5 新規参入の脅威
5.11.6 代替品の脅威
5.12 貿易データ
5.12.1 輸入
5.12.2 輸出
5.13 主要市場牽引要因と成功要因
6 主要地域の業績
6.1 欧州
6.1.1 市場動向
6.1.2 市場予測
6.2 北米
6.2.1 市場動向
6.2.2 市場予測
6.3 アジア
6.3.1 市場動向
6.3.2 市場予測
6.4 南米
6.4.1 市場動向
6.4.2 市場予測
6.5 その他
6.5.1 市場動向
6.5.2 市場予測
7 原材料別市場
7.1 豚皮
7.1.1 市場動向
7.1.2 市場予測
7.2 牛皮
7.2.1 市場動向
7.2.2 市場予測
7.3 骨
7.3.1 市場動向
7.3.2 市場予測
7.4 その他
7.4.1 市場動向
7.4.2 市場予測
8 用途別市場
8.1 食品・飲料
8.1.1 市場動向
8.1.2 市場予測
8.2 ニュートラシューティカルズ
8.2.1 市場動向
8.2.2 市場予測
8.3 医薬品
8.3.1 市場動向
8.3.2 市場予測
8.4 写真
8.4.1 市場動向
8.4.2 市場予測
8.5 化粧品
8.5.1 市場動向
8.5.2 市場予測
8.6 その他
8.6.1 市場動向
8.6.2 市場予測
9 競争環境
9.1 競争構造
9.2 主要メーカーの生産能力
10 ゼラチンの製造工程
10.1 製品の概要
10.2 製造工程
10.3 詳細なプロセスフロー
10.4 原材料要件
10.5 マスバランスと原料転換率
11 ゼラチン原料の市場分析
11.1 牛骨と豚骨
11.1.1 市場パフォーマンス
11.1.1.1 数量の動向
11.1.1.2 金額動向
11.1.2 価格動向
11.1.3 地域別市場内訳
11.1.4 主要サプライヤー
11.2 炭酸ナトリウム
11.2.1 市場パフォーマンス
11.2.1.1 数量動向
11.2.1.2 金額動向
11.2.2 価格動向
11.2.3 地域別市場内訳
11.2.4 主要サプライヤー
11.3 塩酸
11.3.1 市場パフォーマンス
11.3.1.1 数量動向
11.3.1.2 金額動向
11.3.2 価格動向
11.3.3 地域別市場内訳
11.3.4 主要サプライヤー
11.4 生石灰
11.4.1 市場パフォーマンス
11.4.1.1 数量動向
11.4.1.2 金額動向
11.4.2 価格動向
11.4.3 地域別市場内訳
11.4.4 主要サプライヤー
12 主要プレーヤーのプロフィール
12.1 Gelita AG(旧DGF Stoess)
12.2 Rousselot SAS
12.3 PBゼラチン(テッセンダーロ・グループ)
12.4 スターリング・バイオテック社
12.5 ワイシャール・グループ
12.6 新田ゼラチン
図1: 世界のゼラチン市場:主な促進要因と課題
図2:世界:ゼラチン市場:販売量推移(単位:千トン)、2019年~2024年
図3:世界:ゼラチン市場図3:ゼラチンの世界市場:販売金額推移(単位:億米ドル)、2019年~2024年
図4:世界:ゼラチン市場平均価格の推移(単位:米ドル/トン)、2019年~2024年
図5:ゼラチン市場価格構造
図6:世界:ゼラチン市場予測:平均価格推移(単位:USD/トン)、2025年~2033年
図7:世界:ゼラチン市場図7:ゼラチンの世界市場:地域別構成比(%)、2024年
図8: ゼラチンの世界市場:図8:ゼラチンの世界市場:原料別構成比(%)、2024年
図9: ゼラチンの世界市場:図9:ゼラチンの世界市場:用途別構成比(%)、2024年
図10:ゼラチンの世界市場予測:図10:ゼラチンの世界市場予測:販売量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図11:ゼラチンの世界市場予測:図11:ゼラチンの世界市場予測:販売金額推移(単位:億米ドル)、2025年~2033年
図12: 世界のゼラチン産業:SWOT分析
図13: 世界のゼラチン産業:バリューチェーン分析
図 14: 世界のゼラチン産業:バリューチェーン分析ポーターのファイブフォース分析
図15: 世界のゼラチン市場:図15:ゼラチンの世界市場:国別輸入量内訳(単位
図16: 米国: ゼラチン市場:輸入量の推移(単位:トン)、2024年
図17: ゼラチンの世界市場:国別輸出量構成比(%)、2024年
図18: ブラジル:ゼラチン市場輸出量の推移(単位:トン)、2024年
図19: 欧州:ゼラチン市場数量推移(単位:千トン)、2019年および2024年
図20:欧州:ゼラチン市場の予測:数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図21: 北米:北米:ゼラチン市場数量推移(単位:千トン)、2019年および2024年
図22: 北米:北米:ゼラチン市場の予測:数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図23: アジア:アジア:ゼラチン市場数量推移(単位:千トン)、2019年および2024年
図24:アジア:ゼラチン市場の予測:アジア:ゼラチン市場の数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図25:南米:南米:ゼラチン市場:数量推移(単位:千トン)、2019年および2024年
図26:南米:南米:ゼラチン市場の予測:数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図27:その他ゼラチン市場数量推移(単位:千トン)、2019年および2024年
図28:その他:ゼラチンゼラチン市場の予測:数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図29:世界:ゼラチン市場(豚皮):数量推移(単位:千トン)、2019年および2024年
図30:世界:ゼラチン市場予測(豚皮):数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図31:世界:ゼラチン市場(牛皮):数量推移(単位:千トン)、2019年および2024年
図32:世界:ゼラチン市場予測(牛皮):数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図33:世界:ゼラチン市場(骨):数量推移(単位:千トン)、2019年および2024年
図34:世界:ゼラチン市場予測(骨):数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図35:世界:ゼラチン市場(その他原料):数量推移(単位:千トン)、2019年・2024年
図36:世界:ゼラチン市場予測(その他原料):数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図37:世界:ゼラチン市場(食品・飲料):数量推移(単位:千トン)、2019年・2024年
図38:世界:ゼラチン市場予測(食品・飲料別):数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図39:世界:ゼラチン市場予測(栄養補助食品部門):数量推移(単位:千トン)、2019年・2024年
図40:世界:ゼラチン市場予測(栄養補助食品中):数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図41:世界:ゼラチン市場予測(医薬品編):数量推移(単位:千トン)、2019年・2024年
図42:ゼラチンの世界市場予測(医薬品世界:ゼラチン市場予測(医薬品中):数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図43:世界:ゼラチン市場予測(写真用):数量推移(単位:千トン)、2019年・2024年
図44:ゼラチンの世界市場予測(写真世界:ゼラチン市場予測(写真用):数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図45:世界:ゼラチン市場予測(化粧品分野):数量推移(単位:万トン)、2025年~2033年数量推移(単位:千トン)、2019年・2024年
図46:ゼラチンの世界市場予測(化粧品世界:ゼラチン市場予測(化粧品分野):数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図47:世界:ゼラチン市場(その他の最終用途):数量推移(単位:千トン)、2019年・2024年
図48:世界:ゼラチン市場予測(その他最終用途):数量推移(単位:千トン)、2025年~2033年
図49:ゼラチンの製造:詳細なプロセスフロー
図50: ゼラチン製造:原料の転換率
図51:世界:牛骨・豚骨市場:生産量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図52:世界:牛骨・豚骨市場:生産額推移(単位:百万米ドル)、2019年~2024年
図53:世界:牛骨・豚骨市場価格推移(単位:米ドル/トン)、2019年~2024年
図54:世界:牛骨・豚骨市場:地域別内訳(%)、2024年
図55:世界:牛骨・豚骨市場予測:生産量の推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図56:世界:牛骨・豚骨市場の予測:生産額推移(単位:百万米ドル)、2025年~2033年
図57:世界:炭酸ナトリウム市場:生産量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図58:世界:炭酸ナトリウム市場:生産額推移(単位:百万米ドル)、2019年~2024年
図59:世界:炭酸ナトリウム市場価格推移(単位:USD/トン)、2019年~2024年
図60: 世界の炭酸ナトリウム市場:地域別構成比(単位:%)、2024年
図61:世界:炭酸ナトリウム市場予測:生産量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図62:世界:炭酸ナトリウム市場予測:生産額推移(単位:百万米ドル)、2025年~2033年
図63:世界:塩酸市場:生産量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図64:世界:塩酸市場:生産額推移(単位:百万米ドル)、2019年~2024年
図65:世界:塩酸市場:価格動向(単位:USD/トン)、2019年~2024年
図66:世界:塩酸市場:地域別構成比(%)、2024年
図67:世界:塩酸市場予測:生産量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図68:世界:塩酸市場の予測:生産額推移(単位:百万米ドル)、2025年~2033年
図69:世界の生石灰市場:生産量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図70:世界:生石灰市場生石灰市場:生産量推移(単位:百万トン生産額推移(単位:百万米ドル)、2019年~2024年
図71:世界の生石灰市場価格動向(単位:米ドル/トン)、2019年~2024年
図72:世界の生石灰市場:価格動向(単位:米ドル/トン生石灰市場地域別構成比(単位:%)、2024年
図73:世界の生石灰市場予測:2024年生石灰市場の予測:生産量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図74:世界の生石灰の世界市場予測:生産額の推移(単位:百万米ドル)、2025年~2033年
[表一覧]
表1:ゼラチン:物理的性質
表2:ゼラチン:化学的性質
表3:世界:ゼラチン市場:主要産業ハイライト、2024年と2033年
表4:ゼラチンの世界市場予測:地域別構成比(単位:千トン)、2025年~2033年
表5:ゼラチンの世界市場予測:表5:ゼラチンの世界市場予測:原料別構成比(単位:千トン)、2025年~2033年
表6:ゼラチンの世界市場予測:表6:ゼラチンの世界市場予測:用途別構成比(単位:千トン)、2025-2033年
表7:ゼラチンの世界市場:主要国別輸入量表8:ゼラチンの世界市場:主要国別輸入量
表8:ゼラチンの世界市場:主要国別輸入量表8:ゼラチンの世界市場:主要国別輸出量
表9: ゼラチンの世界市場:表10:ゼラチンの世界市場:競争構造
表10: ゼラチンの世界市場:主要メーカーの生産能力(単位:万トン)
表11:ゼラチン/オセインの製造工程:原料の所要量
表12:世界の豚肉と牛肉の主要生産者リスト
表13:世界:主な炭酸ナトリウム生産者
表14:世界:主要な塩酸製造業者
The global gelatin market size was valued at 4,70,970 Tons in 2024. Looking forward, IMARC Group estimates the market to reach 5,36,020 Tons by 2033, exhibiting a CAGR of 1.3% during 2025-2033. Europe currently dominates the market, holding a significant market share of over 39.5% in 2024. The market is experiencing steady growth driven by the growing consumer demand for natural and clean-label ingredients, the pharmaceutical and nutraceutical sectors' expansion due to increased health awareness, and continuous technological advancements in product manufacturing processes.
The Rising Awareness About the Health Benefits Associated with Gelatin Consumption Augmenting the Market Growth
The increasing health consciousness among the masses represents one of the major factors driving the demand for gelatin around the world. Gelatin is rich in amino acids, which are the building blocks of proteins and are easily digestible. It is a high source of collagen which is the most abundant and important protein in the body. It is also good for joints and can help joint recovery and promote skin, hair, and nail health.
Competitive analysis such as market structure, market share by key players, player positioning, top winning strategies, competitive dashboard, and company evaluation quadrant has been covered in the report. Also, detailed profiles of all major companies have been provided. The market structure is concentrated with top six players. The volume of new entrants is low in the gelatin industry due to the presence of only six manufacturers in the industry.
What is Gelatin?
Gelatin is a colorless, flavorless, and water soluble animal protein derived from collagen, which is a structural protein found in the connective tissues of animals, including cows, pigs, and fish. It is obtained by boiling collagen-containing tissues, such as skin, bones, and tendons, in water until the protein is extracted and forms a gel-like substance when cooled. It is rich in protein, vitamins, minerals, calcium, magnesium, potassium, and other essential nutrients. It aids in improving gut health, reducing inflammation, promoting skin health, boosting bone health, and minimizing the appearance of wrinkles. It offers crystallization control, water binding, film-forming, thickening, and emulsifying properties.
COVID-19 Impact:
The COVID-19 pandemic outbreak has caused a significant impact on the gelatin industry and imposed unprecedented challenges on numerous countries. The lockdowns and travel restrictions imposed by many countries disrupted the global supply chain of gelatin. The closure of restaurants and hotels also reduced the demand for gelatin-based products. As a result, many gelatin manufacturers had to cut down their production or shut down their operations temporarily. Moreover, the pandemic affected the raw material supply for the gelatin industry. The collagen used for gelatin is obtained from animal by-products, and the pandemic led to a shortage of these by-products due to the disruption of the meat processing industry. Apart from this, the pandemic created new opportunities for the gelatin industry. The demand for immunity-boosting supplements and functional foods increased during the pandemic, and gelatin is an essential ingredient in these products. Additionally, the demand for gelatin-based pharmaceutical products, such as capsules, increased due to the considerable need for different medications. In response to the challenges posed by the pandemic, many gelatin manufacturers adopted new strategies. They implemented safety measures in their facilities to protect their employees from the virus and focused on developing new products that catered to the changing needs of consumers.
Gelatin Market Trends:
Gelatin is utilized as a gelling agent, stabilizer, and thickener in the preparation of several food products and beverages, such as puddings, mousses, sour cream, yogurt, sausages, wine, beer, soups, and gravies. This, coupled with the increasing consumption of ready to eat (RTE) food products, rising consumption of alcoholic beverages, and thriving food and beverage (F&B) industry, represent one of the key factors facilitating the market growth around the world. It can also be attributed to rapid urbanization, hectic schedules, and expanding purchasing power of consumers. Furthermore, the increasing usage of gelatin in the manufacturing of nutritional bars and protein drinks and the growing health consciousness among the masses is influencing the market positively. Moreover, the rising utilization of gelatin in the pharmaceutical and nutraceutical industries as a binding agent and coating for producing capsules, tablets, and gummies is propelling the growth of the market. It can also be attributed to the growing consumption of dietary supplements among individuals in their daily diets. In addition, there is an increase in the use of gelatin in the manufacturing of various personal care and cosmetic products, including hair masks, face masks, moisturizers, mascara, eyeliners, shampoo, and conditioners. It also aids in fighting wrinkles, boosting the metabolism, and strengthening nails and hair. This, along with the easy availability of gelatin based personal care and cosmetic products via offline and online retail channels, is favoring the growth of the market. Apart from this, product manufacturers and sellers are extensively investing in the launching of vegan gelatin variants due to the shifting inclination of individuals toward vegan diets and the growing preference for clean label products. They are also funding technologies and processes that reduce waste, energy consumption, water usage and the overall environmental impact.
Key Market Segmentation:
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global gelatin market report, along with forecasts at the global and regional level from 2025-2033. Our report has categorized the market based on raw material and end use.
Raw Material Insights:
• Pig Skin
• Bovine Hides
• Bones
• Others
The report has provided a detailed breakup and analysis of the gelatin market based on the raw material. This includes pig skin, bovine hides, bones, and others. According to the report, pig skin represented the largest segment as it has a high content of collagen and the production process is easier and shorter. Moreover, the rising production of gelatin is contributing to the market growth.
End Use Insights:
• Food and Beverages
• Nutraceuticals
• Pharmaceuticals
• Photography
• Cosmetics
• Others
A detailed breakup and analysis of the gelatin market based on the end use has also been provided in the report. This includes food and beverages, nutraceuticals, pharmaceuticals, photography, cosmetics, and others. According to the report, food and beverages accounted for the largest market share to manufacture trifles, aspic, marshmallows, desserts, and candies. It is also used as a blending and glazing agent in the production of canned meat. Moreover, gelatin is used as a thickener and texturizer in products like yogurt, cream cheese, and margarine.
Regional Insights:
• Europe
• North America
• Asia
• South America
• Others
The report has also provided a comprehensive analysis of all the major regional markets, which include Europe, North America, Asia, South America, and others. According to the report, Europe was the largest market for gelatin. The increasing use of gelatin for combating rheumatoid arthritis, osteoarthritis and osteoporosis and significant growth in the medical sector represents one of the major factors bolstering the market growth in the region. Moreover, the rising utilization of gelatin in various food products and beverages, such as ice-creams, ice-lollies, jellybeans, and candies, is favoring the growth of the market in the region. Apart from this, the growing demand for plant-based and vegetarian gelatin alternatives is influencing the market positively. Furthermore, key players operating in the region are investing in research and development (R&D) to create new and innovative gelatin products.
Competitive Landscape:
The report has also provided a comprehensive analysis of the competitive landscape in the global gelatin market. Some of the companies covered in the report include:
• Gelita AG (Formerly DGF Stoess)
• Rousselot SAS
• PB Gelatin (Tessenderlo Group)
• Sterling Biotech Ltd
• Weishardt Group
• Nitta Gelatin
Please note that this only represents a partial list of companies, and the complete list has been provided in the report.
Key Questions Answered in This Report
1.How big is the gelatin market?
2.What is the future outlook of the gelatin market?
3.What are the key factors driving the gelatin market?
4.Which region accounts for the largest gelatin market share?
5.Which are the leading companies in the global gelatin market?
