1 序文
2 調査範囲と方法論
2.1 調査の目的
2.2 ステークホルダー
2.3 データソース
2.3.1 一次情報源
2.3.2 二次情報源
2.4 市場推定
2.4.1 ボトムアップ・アプローチ
2.4.2 トップダウンアプローチ
2.5 予測方法
3 エグゼクティブ・サマリー
4 はじめに
4.1 概要
4.2 主要産業動向
5 世界の米、パーボイルドライス、白米産業
5.1 世界の米産業
5.1.1 市場概要
5.1.2 市場パフォーマンス
5.1.3 COVID-19の影響
5.1.4 地域別市場構成
5.1.4.1 中国
5.1.4.2 インド
5.1.4.3 インドネシア
5.1.4.4 バングラデシュ
5.1.4.5 ベトナム
5.1.4.6 その他
5.1.5 最終用途別市場内訳
5.1.5.1 食品用途
5.1.5.2 飼料用
5.1.6 輸入と輸出
5.1.7 市場予測
5.2 世界のパーボイルドライスおよび白米産業
5.2.1 市場概要
5.2.2 市場パフォーマンス
5.2.2.1 パルボイルドライス消費量
5.2.2.2 白米消費量
5.2.3 輸入と輸出
5.2.4 市場予測
5.3 SWOT分析
5.3.1 概要
5.3.2 強み
5.3.3 弱点
5.3.4 機会
5.3.5 脅威
5.4 バリューチェーン分析
5.5 ポーターのファイブフォース分析
5.5.1 概要
5.5.2 買い手の交渉力
5.5.3 供給者の交渉力
5.5.4 競争の程度
5.5.5 新規参入の脅威
5.5.6 代替品の脅威
5.6 主要市場牽引要因と成功要因
6 ミャンマーのコメ産業
6.1 市場概要
6.2 市場パフォーマンス
6.2.1 米の生産量
6.2.2 米の消費量
6.3 バリューチェーン分析
6.4 市場予測
7 競争構造
8 パルボイルドライスおよび白米の製造工程
8.1 パルボイルドライス
8.1.1 製品概要
8.1.2 詳細なプロセスフロー
8.1.3 様々な種類の単位操作
8.1.4 マスバランスと原材料の必要量
8.2 白米
8.2.1 製品概要
8.2.2 詳細なプロセスフロー
8.2.3 様々な種類の単位操作
8.2.4 マスバランスと原材料の要件
9 プロジェクトの詳細、必要条件および関連費用
9.1 土地要件と費用
9.2 建設要件と費用
9.3 工場レイアウト
9.4 工場機械
9.5 機械写真
9.6 原材料所要量と支出
9.7 原材料と最終製品の写真
9.8 包装要件と支出
9.9 輸送要件と支出
9.10 ユーティリティの要件と支出
9.11 人員要件と支出
9.12 その他の設備投資
10 ローンと資金援助
11 プロジェクトの経済性
11.1 プロジェクトの資本コスト
11.2 技術経済パラメータ
11.3 サプライチェーンの各段階における製品価格とマージン
11.4 課税と減価償却
11.5 収入予測
11.6 支出予測
11.7 財務分析
11.8 利益分析
図1: 世界のコメ産業の概要
図2:世界コメ市場数量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図3:世界:コメ市場:金額推移(単位:百万米ドル)、2019年~2024年
図4:世界のコメ市場:地域別構成比(単位地域別構成比(%)、2024年
図5:中国:米市場(単位:百万トン)、2019年、2024年、2033年
図6: インド:米市場(単位:百万トン)、2019年、2024年、2033年
図7: インドネシア:コメ市場(単位:百万トン)、2019年、2024年、2033年
図8:バングラデシュコメ市場(単位:百万トン)、2019年、2024年、2033年
図9:ベトナム:コメ市場(単位:百万トン)、2019年、2024年、2033年
図10:世界:コメ市場:最終用途別構成比(単位:%)、2024年
図11: 米の世界市場:食品用途(単位:百万トン)、2019年、2024年、2033年
図12: 米の世界市場:飼料用(単位:百万トン)、2019年、2024年、2033年
図13:世界のコメ市場の予測:数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図14:世界:コメ市場の予測:金額推移(単位:百万米ドル)、2025年~2033年
図15:世界:パーボイルドライス市場:消費量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図16:世界:白米市場:消費量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図17:世界:パーボイルドライス市場予測:消費量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図18:世界:白米市場予測:消費量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図19:世界米産業:SWOT分析
図20: 世界のコメ産業:SWOT分析世界のコメ産業:SWOT 分析バリューチェーン分析
図21: 世界:世界のコメ産業:バリューチェーン分析ポーターのファイブフォース分析
図22: ミャンマー:米生産量(千トン)、2019年~2024年
図23: ミャンマー:図23:ミャンマー:コメ消費量(千トン)、2019年~2024年
図24:ミャンマーパーボイルドライスおよび白米産業:バリューチェーン分析
図25:図25:ミャンマー:図25:ミャンマー:コメ生産市場予測(単位:万トン)、2025-2033年
図26:ミャンマー:米の消費市場予測(千トン)、2025-2033年
図27:パーボイルドライス製造プラント:原料転換率
図28:籾からパーボイルドライスへ:詳細プロセスフロー
図 29:パーボイルド・ライス製造プラント:さまざまな単位作業
図 30:籾から白米製造プラント:原料の転換率
図 31:半加工米から白米製造プラント:原料転換率
図32:籾から白米へ:詳細プロセスフロー
図 33:半加工米から白米へ:詳細プロセスフロー
図34:籾から白米製造プラント:関与する様々な単位作業
図 35:半加工米から白米製造プラント:様々なユニット作業
図36:パーボイルド・ライスおよび白米製造工場:工場レイアウト案
図 37:パーボイルドおよび白米製造工場:資本コストの内訳
図38:パーボイルド・白米産業:サプライチェーンの各段階における利益率
図39:パーボイルド・ライスおよび白米の生産:製造コストの内訳(単位)
[表一覧]
表1:コメ:世界の供給と流通(百万トン)、2019-2024年
表2:世界の米:国別輸入データ(単位:米ドル、トン)
表3:世界:コメ: 国別輸出データ (単位: 米ドル、トン)国別輸出データ(単位:米ドル、トン)
表4:世界:パーボイルドライス:輸入量(トン)
表5: 世界: パルボイルドライス:輸出量(トン)
表6:パーボイルドライスおよび白米の製造工場:土地・用地開発関連費用(単位:米ドル)
表7:パーボイルド・白米製造プラント:土地・用地開発関連費用(単位:米ドル土木工事関連費用(単位:米ドル)
表8:パーボイルド・白米製造工場:土木工事関連費用(単位:米ドル籾摺機関連費用(単位:米ドル)
表9:パーボイルド・白米製造プラント:籾→白米機械関連費用(単位:米ドル)
表10:パーボイルド・白米製造工場:白米機械への半精米関連費用(単位:米ドル)
表11:パーボイルド・白米製造工場:機械コストの概要(単位:米ドル)
表12:パーボイルド&ホワイトライス製造プラント:原材料所要量
表13:パーボイルド・白米製造工場:給与・賃金関連コスト(米ドル給与関連コスト(単位:米ドル)
表14:パーボイルド・白米製造工場:給与・賃金関連費用(単位:米ドルその他の設備投資に関する費用(単位:米ドル)
表15:金融機関による資金援助の詳細
表16:パーボイルド・白米製造工場:資本コスト(単位:米ドル)
表17:パーボイルド・白米製造プラント:技術経済パラメーター
表18:パーボイルド・白米製造プラント:技術経済パラメーター課税と減価償却
表19:パーボイルド・白米製造プラント:所得予測(単位:米ドル)
表20:パーボイルド・白米製造工場:支出予測(単位:米ドル)
表 21:パーボイルドおよび白米製造工場:法人税負担を考慮しないキャッシュフロー分析
表22:パーボイルド&ホワイトライス製造工場:所得税負担を考慮したキャッシュフロー分析
表23:パーボイルド&ホワイトライス製造工場:損益計算書
The global parboiled and white rice market size reached 509.9 Million Tons in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach 564.8 Million Tons by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 1.17% during 2025-2033.
Parboiled and white rice are variants of hydrothermally processed rice. Parboiled rice is partially boiled and is processed in lukewarm or cold water before husking and milling. White rice is usually milled after having the husk, bran and germ removed. They are a rich source of calcium, potassium, fiber and vitamin B6 and are widely used in dry powders, instant soup mixes and frozen foods. Parboiled and white rice are commonly available in long, medium and short lengths. They are widely used in ready-to-eat (RTE) breakfast cereals, biscuits, extruded snacks, baby foods, noodles, fermented beverages and oils. However, in comparison to white rice, parboiled rice is easy to digest, takes lesser time to cool and has a fluffier and less sticky texture.
Parboiled and White Rice Market Trends:
Significant growth in the food and beverage industry across the globe is among the key factors creating a positive outlook for the market. Moreover, rising awareness regarding the health benefits of parboiled and white rice among the masses is providing a thrust to the market growth. The consumer preference is rapidly shifting towards an energy-rich carbohydrate-based diet and regular and moderate consumption of rice can minimize the risks of developing diabetes and various other medical ailments. In line with this, the increasing demand for premium and specialty white rice products and dishes is also favoring the market growth. For instance, basmati rice with sleek grains and unique aroma, taste and superior quality is gaining immense preference among the consumers. Additionally, extensive improvements in the rice production technologies and rising demand for rice flakes, puffed rice, rice wafers and canned rice, are acting as other growth-inducing factors. Furthermore, rising expenditure capacities of the consumers, along with the implementation of favorable government policies promoting the cultivation of rice, is anticipated to drive the market toward growth.
Key Market Segmentation:
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global parboiled and white rice market report, along with forecasts at the global and regional level from 2025-2033. Our report has categorized the market based on end use.
Breakup by End Use:
• Food Use
• Feed Use
On the basis of end use, the food industry is currently the largest consumer of rice accounting for the majority of the total global consumption.
Breakup by Region:
• China
• India
• Indonesia
• Bangladesh
• Vietnam
• Others
Region-wise, China represents the largest producer of rice accounting for the majority of the total global production.
Competitive Landscape:
The competitive landscape of the industry has also been examined, along with the profiles of the key players.
This report provides a comprehensive analysis for setting up a parboiled and white rice manufacturing plant. The study covers all the requisite aspects of the parboiled and white rice industry and provides an in-depth analysis of the market, industry performance, processing and manufacturing requirements, project cost, project funding, project economics, expected returns on investment, profit margins, etc. This report is a must-read for entrepreneurs, investors, researchers, consultants, business strategists, and all those who are planning to foray into the parboiled and white rice industry in any manner.
Key Questions Answered in This Report
1.What was the size of the global pea protein market in 2024?
2.What is the expected growth rate of the global pea protein market during 2025-2033?
3.What are the key factors driving the global pea protein market?
4.What has been the impact of COVID-19 on the global pea protein market?
5.What is the breakup of the global pea protein market based on the product type?
6.What is the breakup of the global pea protein market based on the application?
7.What is the breakup of the global pea protein market based on the end user?
8.What are the key regions in the global pea protein market?
9.Who are the key players/companies in the global pea protein market?
