1 序文
2 調査範囲と方法論
2.1 調査の目的
2.2 ステークホルダー
2.3 データソース
2.3.1 一次情報源
2.3.2 二次情報源
2.4 市場推定
2.4.1 ボトムアップ・アプローチ
2.4.2 トップダウンアプローチ
2.5 予測方法
3 エグゼクティブ・サマリー
4 はじめに
4.1 概要
4.2 主要産業動向
5 世界のキャッサバ産業
5.1 市場概要
5.2 市場パフォーマンス
5.3 地域別市場構成
5.4 最終用途別市場内訳
5.5 市場予測
6 世界の澱粉産業
6.1 市場概要
6.2 市場パフォーマンス
6.3 地域別市場構成
6.4 供給原料別市場構成比
6.4.1 トウモロコシ
6.4.2 小麦
6.4.3 キャッサバ
6.4.4 その他
6.5 最終用途別市場内訳
6.6 市場予測
7 世界のキャッサバ澱粉産業
7.1 市場概要
7.2 市場パフォーマンス
7.2.1 数量動向
7.2.2 金額動向
7.3 価格動向
7.4 COVID-19の影響
7.5 地域別市場構成
7.6 用途別市場構成比
7.7 市場予測
7.8 SWOT分析
7.8.1 概要
7.8.2 強み
7.8.3 弱点
7.8.4 機会
7.8.5 脅威
7.9 バリューチェーン分析
7.9.1 原材料サプライヤー
7.9.2 加工業者
7.9.3 流通業者
7.9.4 輸出業者
7.9.5 エンドユーザー
7.10 ポーターのファイブフォース分析
7.10.1 概要
7.10.2 買い手の交渉力
7.10.3 供給者の交渉力
7.10.4 競争の程度
7.10.5 新規参入の脅威
7.10.6 代替品の脅威
7.11 主要市場牽引要因と成功要因
8 主要地域の業績
8.1 生産
8.1.1 アジア
8.1.1.1 市場動向
8.1.1.2 市場予測
8.1.2 アフリカ
8.1.2.1 市場動向
8.1.2.2 市場予測
8.1.3 ラテンアメリカ
8.1.3.1 市場動向
8.1.3.2 市場予測
8.1.4 その他
8.1.4.1 市場動向
8.1.4.2 市場予測
8.2 消費
8.2.1 中国
8.2.1.1 市場動向
8.2.1.2 市場予測
8.2.2 インドネシア
8.2.2.1 市場動向
8.2.2.2 市場予測
8.2.3 マレーシア
8.2.3.1 市場動向
8.2.3.2 市場予測
8.2.4 日本
8.2.4.1 市場動向
8.2.4.2 市場予測
8.2.5 フィリピン
8.2.5.1 市場動向
8.2.5.2 市場予測
8.2.6 その他
8.2.6.1 市場動向
8.2.6.2 市場予測
9 用途別市場
9.1 甘味料
9.1.1 市場動向
9.1.2 市場予測
9.2 MSG/リジン
9.2.1 市場動向
9.2.2 市場予測
9.3 食品産業
9.3.1 市場動向
9.3.2 市場予測
9.4 製紙産業
9.4.1 市場動向
9.4.2 市場予測
9.5 変成澱粉
9.5.1 市場動向
9.5.2 市場予測
9.6 サゴパール
9.6.1 市場動向
9.6.2 市場予測
9.7 織物
9.7.1 市場動向
9.7.2 市場予測
9.8 その他
9.8.1 市場動向
9.8.2 市場予測
10 競争環境
11 キャッサバ澱粉の製造工程
11.1 製品概要
11.2 詳細なプロセスフロー
11.3 関係する様々な種類の単位操作
11.4 マスバランスと原材料の要件
12 プロジェクトの詳細、必要条件および関連費用
12.1 土地要件と支出
12.2 建設要件と費用
12.3 工場機械
12.4 原材料の要件と支出
12.5 包装の要件と費用
12.6 輸送要件および支出
12.7 ユーティリティ要件および支出
12.8 人員要件および支出
12.9 その他の設備投資
13 ローンと資金援助
14 プロジェクトの経済性
14.1 プロジェクトの資本コスト
14.2 技術経済パラメータ
14.3 サプライチェーンの各段階における製品価格とマージン
14.4 課税と減価償却
14.5 収入予測
14.6 支出予測
14.7 財務分析
14.8 利益分析
15 主要プレーヤーのプロフィール
15.1 TCSタピオカ
15.2 永恒タピオカ
15.3 サンライズ・インターナショナル
15.4 PT Buda Starch & Sweetener
15.5 シャープSPACタピオカ
図1:世界:キャッサバ澱粉市場:主な促進要因と課題
図2:世界:キャッサバ市場:数量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図3:世界:キャッサバ市場図3:キャッサバの世界市場:地域別構成比(単位:%)、2024年
図4:キャッサバの世界市場:用途別構成比(単位:百万トン図4:世界:キャッサバ市場:用途別構成比(%)、2024年
図5:キャッサバの世界市場予測:数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図6:デンプンの世界市場数量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図7:世界:デンプン市場地域別構成比(単位:%)、2024年
図8:世界:でんぷん市場:図8:デンプンの世界市場:原料別構成比(単位
図9:デンプンの世界市場:原料別構成比(単位図9:デンプンの世界市場:用途別構成比(%)、2024年
図10:デンプンの世界市場予測:数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図11:キャッサバ澱粉の世界市場:数量推移(単位:百万トン数量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図12:キャッサバ澱粉の世界市場:金額推移(単位:億米ドル金額推移(単位:億米ドル)、2019年~2024年
図13:世界:キャッサバ澱粉市場平均価格推移(単位:米ドル/トン)、2019年~2024年
図14:世界:キャッサバ澱粉市場:図14:キャッサバ澱粉の世界市場:地域別生産内訳(単位:%)、2024年
図15:世界:キャッサバ澱粉市場:図15:キャッサバ澱粉の世界市場:地域別消費内訳(単位
図16:キャッサバ澱粉の世界市場:図16:キャッサバ澱粉の世界市場:用途別構成比(%)、2024年
図17:キャッサバ澱粉の世界市場予測:数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図18:キャッサバ澱粉の世界市場予測:金額推移(単位:億米ドル)、2025年~2033年
図19:世界:キャッサバ澱粉産業:SWOT分析
図 20: 世界:キャッサバ澱粉産業:バリューチェーン分析
図 21:世界:キャッサバ澱粉産業:バリューチェーン分析ポーターのファイブフォース分析
図22: アジア:アジア:キャッサバ澱粉市場:生産量(単位:百万トン)、2019年および2024年
図23:アジアキャッサバ澱粉市場予測:生産量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図24:アフリカキャッサバ澱粉市場:生産量(単位:百万トン)、2019年および2024年
図25:アフリカ:キャッサバ澱粉市場予測キャッサバ澱粉市場予測:生産量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図26:ラテンアメリカ:キャッサバ澱粉市場:生産量(単位:百万トン)、2019年および2024年
図27:ラテンアメリカ:キャッサバ澱粉市場の予測:生産量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図 28:その他:キャッサバ澱粉市場:生産量(単位:百万トン)、2019年および2024年
図29:その他:キャッサバ澱粉市場予測キャッサバ澱粉市場予測:生産量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図30:中国:キャッサバ澱粉市場:消費量(単位:百万トン)、2019年および2024年
図31:中国:キャッサバ澱粉市場予測キャッサバ澱粉市場の予測:消費量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図32:インドネシア:キャッサバ澱粉市場予測キャッサバ澱粉市場:消費量(単位:百万トン)、2019年および2024年
図33:インドネシア:キャッサバ澱粉市場予測:2019年および2024年キャッサバ澱粉市場の予測:消費量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図34:マレーシア:キャッサバ澱粉市場予測:消費量(単位:百万トンキャッサバ澱粉市場:消費量(単位:百万トン)、2019年および2024年
図35:マレーシア:キャッサバ澱粉市場の予測:2019年および2024年キャッサバ澱粉市場の予測:消費量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図36:日本:キャッサバ澱粉市場予測キャッサバ澱粉市場:消費量(単位:百万トン)、2019年および2024年
図37:日本:キャッサバ澱粉市場予測キャッサバ澱粉市場予測:消費量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図38:フィリピン:キャッサバ澱粉市場予測:消費量(単位:百万トンキャッサバ澱粉市場:消費量(単位:百万トン)、2019年および2024年
図39:フィリピン:キャッサバ澱粉市場予測フィリピンのキャッサバ澱粉市場予測:消費量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図 40:その他:キャッサバ澱粉市場予測キャッサバ澱粉市場消費量(単位:百万トン)、2019年および2024年
図 41:その他:キャッサバ澱粉市場予測キャッサバ澱粉市場の予測:消費量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図42:世界:キャッサバ澱粉市場:甘味料(単位:百万トン)、2019年および2024年
図43:世界:キャッサバ澱粉市場予測:甘味料(単位:百万トン)、2025年~2033年
図44:世界:キャッサバ澱粉市場MSG/リジン(単位:百万トン)、2019年および2024年
図45:世界:キャッサバ澱粉市場予測:MSG/リジン(単位:百万トン)、2025年~2033年
図46:世界:キャッサバ澱粉市場:食品産業(単位:百万トン)、2019年および2024年
図47:キャッサバ澱粉の世界市場世界:キャッサバ澱粉市場予測:食品産業(単位:百万トン)、2025年~2033年
図48:世界:キャッサバ澱粉市場:製紙産業(単位:百万トン)、2019年・2024年
図49:世界:キャッサバ澱粉市場予測:製紙産業(単位:百万トン)、2025年~2033年
図50:世界:キャッサバ澱粉市場:化工デンプン(単位:百万トン)、2019年・2024年
図51:世界:キャッサバ澱粉市場予測:化工デンプン(単位:百万トン)、2025年~2033年
図 52:世界:キャッサバ澱粉市場:サゴパール(単位:百万トン)、2019年・2024年
図53:世界:キャッサバ澱粉市場予測:サゴパール(単位:百万トン)、2025年~2033年
図54:世界:キャッサバ澱粉市場繊維(単位:百万トン)、2019年・2024年
図55:世界:キャッサバ澱粉市場予測:繊維製品(単位:百万トン)、2025年~2033年
図56:世界:キャッサバ澱粉市場:その他の用途(単位:百万トン)、2019年・2024年
図57:世界:キャッサバ澱粉市場予測:その他の用途(単位:百万トン)、2025年~2033年
図58:キャッサバ澱粉製造工場:詳細なプロセスフロー
図 59:キャッサバ澱粉製造工程:原料の転換率
図 60:キャッサバ澱粉製造プラント:包装要件
図 61:キャッサバ澱粉製造プラント:資本コストの内訳(単位)
図 62:キャッサバ澱粉:サプライチェーンの各段階における利益率
図63:キャッサバ澱粉製造工場:総生産コストの内訳(単位)
[表一覧]
表1:世界:キャッサバ市場:主要産業ハイライト、2024年と2033年
表2:世界:キャッサバ市場予測:地域別内訳、2025年~2033年
表3:世界:キャッサバ市場予測:キャッサバの世界市場予測:用途別構成比、2025年~2033年
表4:世界のデンプン市場:主要産業ハイライト、2024年および2033年
表5:デンプンの世界市場予測:地域別構成比、2025年~2033年
表6:デンプンの世界市場予測:デンプンの世界市場予測:原料別構成比、2025年~2033年
表7:デンプンの世界市場予測:原料別構成比、2025年~2033年用途別構成比、2025-2033年
表8:キャッサバ澱粉の世界市場:主要産業ハイライト、2024年および2033年
表9:キャッサバ澱粉の世界市場予測:地域別生産内訳、2025年~2033年
表10:キャッサバ澱粉の世界市場予測:地域別消費内訳、2025年~2033年キャッサバ澱粉の世界市場予測:地域別消費内訳、2025年~2033年
表11:キャッサバ澱粉の世界市場予測:最終用途別の内訳、2025年~2033年
表12:キャッサバ澱粉の世界市場:用途別内訳、2025年~2033年競争構造
表13:キャッサバ澱粉製造工場:土地・用地開発関連コスト(単位:米ドル)
表14:キャッサバ澱粉製造プラント:土地・用地開発関連コスト(単位:米ドル土木工事関連コスト(単位:米ドル)
表15:キャッサバ澱粉製造プラント:土木工事関連コスト(単位:米ドル機械関連コスト(単位:米ドル)
表16:キャッサバ澱粉製造工場:機械関連コスト(単位:米ドル原材料所要量
表17:キャッサバ澱粉製造工場:原材料所要量給与および賃金に関するコスト(単位:米ドル)
表18:キャッサバ澱粉製造工場:給与および賃金に関する費用(単位:米ドルその他の設備投資に関する費用(単位:米ドル)
表19:金融機関が提供する資金援助の詳細
表20:キャッサバ澱粉製造工場:資本コスト(単位:米ドル)
表21:キャッサバ澱粉製造プラント:技術経済パラメーター
表22:キャッサバ澱粉製造プラント:課税と減価償却(単位:米ドル)
表23:キャッサバ澱粉製造プラント:収入予測(単位:米ドル)
表24:キャッサバ澱粉製造プラント:支出予測(単位:米ドル)
表25:キャッサバ澱粉製造工場:所得税負担を考慮しないキャッシュフロー分析(単位:米ドル)
表26:キャッサバ澱粉製造工場:所得税負担を考慮したキャッシュフロー分析(単位:米ドル)
表27:キャッサバ澱粉製造工場損益勘定(単位:米ドル)
The global cassava starch market size reached USD 5.4 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 8.1 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.6% during 2025-2033. The rapid utilization of cassava starch as an essential ingredient for celiac disease and diabetic diet, increasing demand for natural food additives from the food and beverage industry, and the growing popularity of veganism and vegetarianism among the masses represent some of the key factors driving the market.
The Rapid Utilization of Cassava Starch as An Essential Ingredient for Celiac Disease and Diabetic Diet Is Augmenting the Market Growth
The market for cassava starch is experiencing significant growth due to the increasing product usage as an alternative sweetener for consumers with diabetes. Cassava starch has a low glycemic index, thereby preventing a sudden spike in blood sugar levels and is a preferred ingredient for people with diabetes, who need to monitor their blood sugar levels carefully. In addition to this, cassava starch is an effective gluten-free substitute to traditional wheat-based flours, which makes it an ideal ingredient for people who suffer from celiac disease, a digestive disorder caused by heightened gluten sensitivity. With more consumers growing aware of the health benefits of cassava starch, the demand for it as an essential ingredient for celiac disease and diabetic-friendly diet, thereby driving the market. Additionally, the rise in gluten-free and health-conscious food trends has further accelerated the market growth for cassava starch. This trend is resulting in a higher product uptake for preparing a wide range of food products, including baked goods, sauces, soups, and noodles.
The Increasing Demand for Natural Food Additives From The Food and Beverage Industry Is Stimulating Market Growth
The global cassava market is driven by the increasing demand for cassava starch as a versatile food additive ingredient in food and beverage applications. This can be attributed to the rising demand for processed and convenience foods, coupled with the growing consumer preference for natural and clean label ingredients. Cassava starch, being a natural and minimally processed ingredient, is perceived as a clean label option and is increasingly being used as a substitute for synthetic thickeners and stabilizers in various food and beverage applications. Cassava starch serves as a functional ingredient, providing thickening, stabilizing, and texturizing properties in various food and beverage products, including bakery, confectionery, sauces, soups, and dairy products. This trend is particularly evident in the processed and convenience food segment, where cassava starch is being used as a sustainable alternative for synthetic thickeners and stabilizers.
Competitive analysis such as market structure, market share by key players, player positioning, top winning strategies, competitive dashboard, and company evaluation quadrant has been covered in the report. Also, detailed profiles of all major companies have been provided. The market structure is fragmented in nature due to the presence of large number of manufacturers. The volume of new entrants is low in the cassava starch industry due to its high capital costs and economies of scale.
What is Cassava Starch?
Cassava starch is a starch derived from the cassava root, an edible tuber crop native to South America that is widely cultivated around the world in tropical and subtropical regions. Starch content in cassava starch is typically more than 80%, which makes it a highly concentrated source of starch and it is generally used as a food ingredient or additive. Cassava starch is characterized by a fine texture, neutral flavor and odor, excellent thickening and gelling properties, high viscosity, and gluten-free properties. The thickening properties of cassava starch are retained even at high temperatures and under acidic conditions, making it ideal for use in a variety of food processing applications. Cassava starch stabilizes food products, which helps prevent phase separation, syneresis, and other undesirable changes to texture and consistency. In addition to providing barrier properties, cassava starch can improve the shelf life of food products by forming edible coatings and films.
Cassava Starch Market Trends:
The growing popularity of ethnic cuisines using cassava as a staple food and essential ingredient, is driving the demand for cassava starch as a key ingredient. In line with this, continual technological advancements in cassava starch processing, including improved extraction methods, refining techniques, and modified starch production is providing an impetus to the market. Moreover, the rising international trade and globalization of cassava cultivation is resulting in the implementation of favorable government policies supporting cassava production, processing, and export, which in turn is propelling the market. In addition to this, the augmenting demand for gluten-free, vegan, and plant-based dietary patterns is resulting in a higher uptake of cassava starch as an alternative ingredient in diverse food applications, thereby creating a positive market outlook. Furthermore, the easy product availability across online and offline organized retail channels is also acting as a significant growth-inducing factor for the market. Besides this, the introduction of innovative product variants by the manufacturers, such as SO, FSSC, and GMP certifications is creating lucrative growth opportunities in the market. Also, the rapid product utilization as a sizing agent in the textile and pare and pulp industries is impacting the market favorably. The market is further driven by the increasing usage of cassava starch in the pharmaceutical industry as an excipient for the formulation of tablets and capsules. Some of the other factors contributing to the market include rapid urbanization, rising prevalence of chronic diseases such as obesity and diabetes, inflating disposable income levels, and extensive research and development (R&D) activities conducted by key players.
Key Market Segmentation:
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global cassava starch market report, along with forecasts at the global and regional level from 2025-2033. Our report has categorized the market based on end-use.
End Use Insights:
• Sweeteners
• MSG/Lysine
• Food Industries
• Paper Industries
• Modified Starch
• Sago Pearl
• Textile
• Others
The report has provided a detailed breakup and analysis of the cassava starch market based on the end use. This includes sweeteners, MSG/lysine, food industries, paper industries, modified starch, sago pearl, textile, and others. According to the report, sweeteners represented the largest segment due to the excellent texture and attributes, such as smoothness, creaminess, and viscosity, offered by cassava starch-based sweeteners to numerous dishes. In addition to this, the increasing number of health-conscious consumers adopting natural alternatives to artificial sweeteners is resulting in a higher uptake of natural and minimally processed cassava starch-based sweeteners.
Regional Insights:
• Production
• Asia
• Africa
• Latin America
• Others
• Consumption
• China
• Indonesia
• Malaysia
• Japan
• Philippines
• Others
The report has also provided a comprehensive analysis of all the major regional markets, which include production (Asia, Africa, Latin America, and others) and consumption (China, Indonesia, Malaysia, Japan, Philippines, and others). According to the report, Asia was the largest market for cassava starch. Some of the factors driving the Asia cassava starch market included the rising health consciousness among the masses, continual technological advancements in cassava starch processing, increasing demand for natural food additives from the food and beverage industry, rising international trade and globalization of cassava cultivation, etc.
Competitive Landscape:
The report has also provided a comprehensive analysis of the competitive landscape in the global cassava starch market. Some of the companies covered in the report include:
• TCS Tapioca
• Eiamheng Tapioca
• Sunrise International
• PT Buda Starch & Sweetener
• Sharp SPAC Tapioca
Please note that this only represents a partial list of companies, and the complete list has been provided in the report.
Key Questions Answered in This Report
1.What was the size of the global cassava starch market in 2024?
2.What is the expected growth rate of the global cassava starch market during 2025-2033?
3.What are the key factors driving the global cassava starch market?
4.What has been the impact of COVID-19 on the global cassava starch market?
5.What is the breakup of the global cassava starch market based on the end-use?
6.What are the key regions in the global cassava starch market?
7.Who are the key companies/players in the global cassava starch market?
