1 序文
2 調査範囲と方法論
2.1 調査の目的
2.2 ステークホルダー
2.3 データソース
2.3.1 一次情報源
2.3.2 二次情報源
2.4 市場推定
2.4.1 ボトムアップ・アプローチ
2.4.2 トップダウンアプローチ
2.5 予測方法
3 エグゼクティブ・サマリー
4 はじめに
4.1 概要
4.2 主要な業界動向
5 世界のバニラビーンズ市場
5.1 市場概要
5.2 市場パフォーマンス
5.2.1 数量動向
5.2.2 金額動向
5.3 COVID-19の影響
5.4 価格動向
5.5 豆色別市場構成
5.5.1 小豆
5.5.2 黒豆
5.6 豆の種類別市場構成比
5.6.1 マダガスカル産ブルボン
5.6.2 メキシコ産バニラ
5.6.3 インドネシア産バニラ
5.6.4 タヒチ産バニラ
5.7 用途別市場
5.7.1 食品と飲料
5.7.2 化粧品
5.7.3 医薬品
5.7.4 その他
5.8 地域別市場構成
5.8.1 マダガスカル
5.8.2 インドネシア
5.8.3 メキシコ
5.8.4 パプアニューギニア
5.8.5 その他
5.9 輸出入
5.9.1 主要国別輸入量
5.9.2 主要国別輸出量
5.10 市場予測
6 世界のバニリン市場
6.1 市場概要
6.2 市場パフォーマンス
6.2.1 数量動向
6.2.2 金額動向
6.3 COVID-19の影響
6.4 最終用途別市場
6.4.1 粉末
6.4.2 ペースト
6.4.3 エキス
6.4.4 その他
6.5 原材料別市場構成
6.5.1 豆
6.5.2 リグニン
6.5.3 グアイアコール
6.5.4 その他
6.6 用途別市場
6.6.1 医薬品
6.6.2 化粧品
6.6.3 食品・飲料
6.6.4 その他
6.7 地域別市場
6.7.1 アジア太平洋
6.7.2 ヨーロッパ
6.7.3 北米
6.7.4 中南米
6.7.5 中東・アフリカ
6.8 輸入と輸出
6.8.1 主要国別輸入量
6.8.2 主要国別輸出
6.9 市場予測
6.10 天然バニリンの世界市場
6.10.1 市場概要
6.10.2 市場パフォーマンス
6.10.2.1 数量動向
6.10.2.2 金額動向
6.10.3 価格動向
6.10.4 市場予測
6.11 合成バニリンの世界市場
6.11.1 市場概要
6.11.2 市場パフォーマンス
6.11.2.1 数量動向
6.11.2.2 金額動向
6.11.3 価格動向
6.11.4 タイプ別市場
6.11.4.1 リグニン・バニリン
6.11.4.2 グアイアコールリグニン
6.11.4.3 エチルバニリン
6.12.5 市場予測
7 SWOT分析
7.1 概要
7.2 長所
7.3 弱点
7.4 機会
7.5 脅威
8 バリューチェーン分析
9 ポーターズファイブフォース分析
9.1 概要
9.2 買い手の交渉力
9.3 供給者の交渉力
9.4 ライバルの度合い
9.5 新規参入の脅威
9.6 代替品の脅威
10 バニリンの製造工程
10.1 製品の概要
10.2 原材料の要件
10.3 製造プロセス
10.4 主な成功要因とリスク要因
11 競争環境
11.1 市場構造
11.2 主要プレーヤー
11.3 主要プレーヤーのプロフィール
11.3.1 ソルベイ
11.3.1.1 会社概要
11.3.1.2 概要
11.3.2 アップルフレーバー・フレグランス・グループ
11.3.2.1 会社概要
11.3.2.2 説明
11.3.3 エボルバ
11.3.3.1 会社概要
11.3.3.2 説明
11.3.4 アドバンスト・バイオテック
11.3.4.1 会社概要
11.3.4.2 概要
11.3.5 嘉興中華化工有限公司 11.3.5.1 会社概要
11.3.5.1 会社概要
11.3.5.2 概要
図1:世界:バニラとバニリン市場:主な促進要因と課題
図2:世界:バニラビーンズ市場:販売量(トン)、2019年~2024年
図3:世界:バニラビーンズ市場販売額(単位:百万米ドル)、2019年~2024年
図4:世界:バニラビーンズ市場平均価格(単位:米ドル/トン)、2019年~2024年
図5:バニラビーンズの世界市場予測:平均価格(単位:米ドル/トン)、2025年~2033年
図6:バニラビーンズの世界市場:豆の色別(小豆)販売量(トン)、2019年・2024年
図7:豆色別(小豆)のバニラビーンズ世界市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図8:世界のバニラビーンズ市場:豆色別(黒豆):販売量(トン)、2019年・2024年
図9:豆色別(黒豆)のバニラビーンズ世界市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図10:世界のバニラビーンズ市場:豆タイプ別(マダガスカル産ブルボン種)販売量(トン)、2019年・2024年
図11:世界のバニラビーンズ市場予測:豆タイプ別(マダガスカル産ブルボン種):販売量(トン)、2025年~2033年
図12:世界のバニラビーンズ市場:豆タイプ別(メキシコ産バニラ)販売量(トン)、2019年・2024年
図13:世界のバニラビーンズ市場予測:豆タイプ別(メキシコ産バニラ)販売量(トン)、2025年~2033年
図14:世界のバニラビーンズ市場:豆タイプ別(インドネシア産バニラ)販売量(トン)、2019年・2024年
図15:世界のバニラビーンズ市場予測:豆タイプ別(インドネシア産バニラ)販売量(トン)、2025年~2033年
図16:世界のバニラビーンズ市場:豆タイプ別予測(タヒチアン・バニラ)販売量(トン)、2019年・2024年
図17:世界のバニラビーンズ市場予測(豆タイプ別):(タヒチアン・バニラ販売量(トン)、2025年~2033年
図18:世界のバニラビーンズ市場:用途別(食品・飲料)販売量(トン)、2019年・2024年
図19:バニラビーンズの世界市場予測:用途別(食品・飲料)販売量(トン)、2025年~2033年
図20:世界のバニラビーンズ市場:用途別(化粧品)販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図21: 世界のバニラビーンズ市場予測:用途別(化粧品):販売量(トン)、2025年~2033年
図22:バニラビーンズの世界市場用途別予測(医薬品):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図23:バニラビーンズの世界市場用途別予測(医薬品):販売量(トン)、2025年~2033年
図24:バニラビーンズの世界市場:用途別(その他)販売量(トン)、2019年・2024年
図25:バニラビーンズの世界市場予測世界:バニラビーンズの用途別市場予測(その他):販売量(トン)、2025年~2033年
図26:マダガスカル:マダガスカル:バニラビーンズ市場販売量(トン)、2019年・2024年
図27:マダガスカル:マダガスカル:バニラビーンズの市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図28:インドネシア:インドネシア:バニラビーンズ市場販売量(トン)、2019年・2024年
図29:インドネシア:バニラビーンズインドネシア:バニラビーンズ市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図30:メキシコ:バニラビーンズ市場販売量(トン)、2019年・2024年
図31:メキシコ:バニラビーンズメキシコ:バニラビーンズ市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図32:パプアニューギニア:バニラビーンズ市場販売量(トン)、2019年・2024年
図33:パプアニューギニア:バニラビーンズの市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図34:その他:バニラビーンズ市場販売量(トン)、2019年・2024年
図35:その他:バニラビーンズバニラビーンズ市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図36:世界:バニラビーンズ:国別輸入内訳(単位
図37:世界:バニラビーンズ:輸出:国別構成比(%)、2024年
図38:世界:バニラビーンズ市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図39:バニラビーンズの世界市場予測世界:バニラビーンズの市場予測:販売額(単位:百万米ドル)、2025年~2033年
図40:世界:バニリン市場販売量(単位:トン)、2019年~2024年
図41:世界:バニリン市場販売額(単位:百万米ドル)、2019年~2024年
図42:バニリンの世界市場世界:バニリンの最終用途別市場(粉末):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図43:世界:最終用途別バニリン市場予測(粉末):販売量(トン)、2025年~2033年
図44:世界:バニリンの最終用途別市場予測(ペースト):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図45:世界:最終用途別バニリン市場予測(ペースト):販売量(トン)、2025年~2033年
図46:世界:バニリンの最終用途別市場予測(エキス):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図47:世界:最終用途別バニリン市場予測(エキス):販売量(トン)、2025年~2033年
図48:世界:最終用途別バニリン市場予測(その他):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図49:世界:最終用途別バニリン市場予測(その他):販売量(単位:トン)、2025年~2033年
図50:バニリンの世界市場:原料別(豆):販売量(トン)、2019年・2024年
図51:世界:バニリンの原料別市場予測(豆):販売量(トン)、2025年~2033年
図52:世界:バニリンの原料別市場予測(リグニン):販売量(トン)、2019年・2024年
図53:世界:バニリンの原料別市場予測(リグニン):販売量(トン)、2025年~2033年
図54:世界:バニリンの原料別市場予測(グアイアコール):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図55:世界:原料別バニリン市場予測(グアイアコール):販売量(トン)、2025年~2033年
図56:世界:バニリンの原料別市場予測(その他):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図57:世界:バニリンの原料別市場予測(その他):販売量(単位:トン)、2025年~2033年
図58:世界:バニリンの用途別市場予測(医薬品):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図59:世界:バニリンの用途別市場予測(医薬品):販売量(トン)、2025年~2033年
図60: バニリンの世界市場用途別予測(化粧品):販売量(トン)、2019年・2024年
図61:世界:用途別バニリン市場予測(化粧品):販売量(トン)、2025年~2033年
図62:世界:バニリンの用途別市場予測(食品・飲料):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図63:世界:用途別バニリン市場予測(食品・飲料):販売量(単位:トン)、2025年~2033年
図64:世界:バニリンの用途別市場予測(その他):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図65:世界:用途別バニリン市場予測(その他):販売量(トン)、2025年~2033年
図66:アジア太平洋地域:バニリン市場:販売量(トン)、2019年・2024年
図67:アジア太平洋地域:バニリン市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図 68:ヨーロッパ:バニリン市場:販売量(トン)、2019年・2024年
図69:欧州:バニリン市場予測バニリン市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図70: 北米:バニリン市場販売量(トン)、2019年・2024年
図71:北米:バニリン市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図72:中南米:バニリン市場販売量(トン)、2019年・2024年
図73:中南米:バニリン市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図74:中東およびアフリカ:バニリン市場販売量(トン)、2019年・2024年
図75:中東およびアフリカ:バニリン市場の予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図76:世界:バニリン:国別輸入内訳(単位
図77:世界:バニリン:世界:バニリン:国別輸出内訳(%)、2024年
図78:世界:バニリン市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図79:世界:バニリンの市場予測:販売額(単位:百万米ドル)、2025年-2033年
図80: 天然バニリンの世界市場販売量(単位:トン)、2019年~2024年
図81:世界:天然バニリン市場販売額(単位:百万米ドル)、2019年-2024年
図82: 天然バニリンの世界市場平均価格(単位:米ドル/トン)、2019年・2024年
図83:世界:天然バニリン市場予測:平均価格(単位:米ドル/トン)、2025年~2033年
図84:世界:天然バニリンの市場予測:販売量(トン)、2025-2033年
図85:世界:天然バニリンの市場予測:販売額(単位:百万米ドル)、2025年-2033年
図86: 合成バニリンの世界市場:販売量(単位:トン)、2019年-2024年
図87: 合成バニリンの世界市場:販売額(単位:百万米ドル)、2019年-2024年
図88: 合成バニリンの世界市場:平均価格(単位:米ドル/トン)、2019年・2024年
図89: 合成バニリンの世界市場予測:平均価格(単位:米ドル/トン)、2025年~2033年
図90:世界:合成バニリンのタイプ別市場(リグニンバニリン):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図91:合成バニリンの世界市場タイプ別予測(リグニンバニリン):販売量(トン)、2025年~2033年
図92: 合成バニリンの世界市場タイプ別予測(グアイアコールバニリン):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図93:合成バニリンの世界市場タイプ別予測(グアイアコールバニリン):販売量(トン)、2025年~2033年
図94:世界:合成バニリンのタイプ別市場予測(エチルバニリン):販売量(単位:トン)、2019年・2024年
図95:世界:合成バニリンのタイプ別市場予測(エチルバニリン):販売量(単位:トン)、2025年~2033年
図96:世界:合成バニリン市場予測:販売量(トン)、2025年~2033年
図97:世界:合成バニリンの市場予測:販売額(単位:百万米ドル)、2025年~2033年
図98:世界: バニラとバニリン市場産業:SWOT分析
図99:バニラとバニリンの世界市場世界: バニラとバニリンの市場産業:バリューチェーン分析
図100: 世界のバニラとバニリン市場産業:ポーターのファイブフォース分析
図101: バニラとバニリンの市場産業:サプライチェーンの各段階における利益率
図 102:バニリン製造プロセス:プロセスフロー
[表一覧]
表1:世界:バニラビーンズ市場:主要産業ハイライト、2024年と2033年
表2:世界:バニラビーンズ市場予測:豆の色別内訳(単位:トン)、2025年~2033年
表3:バニラビーンズの世界市場予測:豆の種類別構成比(単位:トン)、2025年~2033年
表4:バニラビーンズの世界市場予測:用途別構成比(単位:トン)、2025-2033年
表5:バニラビーンズの世界市場予測:地域別構成比(単位:トン)、2025-2033年
表6:世界:バニラビーンズ:国別輸入データ、2024年
表7:世界:バニラビーンズ:国別輸出データ、2024年
表8:世界:バニリン市場予測:最終用途別内訳(単位:トン)、2025年~2033年
表9:バニリンの世界市場予測:表9:バニリンの世界市場予測:原料別構成比(単位:トン)、2025年~2033年
表10:バニリンの世界市場予測:バニリンの世界市場予測:用途別構成比(単位:トン)、2025年~2033年
表11:バニリンの世界市場予測:バニリンの世界市場予測:地域別構成比(単位:トン)、2025年~2033年
表12: バニリンの世界市場:国別輸入データ、2024年
表13:世界:バニリン:国別輸出データ、2024年
表14:世界:天然バニリン市場:主要産業ハイライト、2024年および2033年
表15: 合成バニリンの世界市場:主要産業ハイライト、2024年および2033年主要産業ハイライト、2024年および2033年
表16:合成バニリンの世界市場予測:タイプ別内訳(単位:トン)、2025年~2033年
表17:バニリン原料所要量
表18:世界:バニラとバニリンの市場構造
表19:バニラとバニリンの世界市場:主要プレーヤー
The global vanilla and vanillin market size reached USD 3,830 Million and USD 2,093 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 5,092 Million and USD 3,003 Million by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 3.22% and 4.09% during 2025-2033 (respectively). The increasing demand for low-calorie processed food products, rising need for prescription drugs, and the growing sales of personal care and cosmetic products represent some of the key factors driving the market.
Increasing Demand for Dairy Products Augmenting the Market Growth
The vanilla and vanillin market has been experiencing continous growth. The increasing consumption of dairy products on account of its numerous advantages represents one of the major factors driving the demand for vanilla and vanillin around the world. These dairy products are fortified in essential nutrients, which aid in strengthening bones and muscles, regulating immune system, promoting weight management, and improving gut health.
Competitive analysis such as market structure, market share by key players, player positioning, top winning strategies, competitive dashboard, and company evaluation quadrant has been covered in the report. Also, detailed profiles of all major companies have been provided. The market structure is concentrated in the industry due to the presence of small number of players accounting for a majority of the market share. The volume of new entrants is moderate in the vanilla and vanillin industry due to the high market growth, low product differentiation, and switching costs.
What is Vanilla and vanillin?
Vanilla refers to a flavoring ingredient obtained from the pods of orchids that offers antioxidant, antimicrobial, and antimutagenic properties. It assists in protecting the body against bacteria, mold, and yeast and reducing the rate of mutations in cells. It also enables the body to inhibit angiogenesis, which is the formation process of new blood vessels. On the other hand, vanillin is an aromatic compound extracted from cured vanilla beans that is a major flavor component of vanilla. Vanilla and vanillin are used in various culinary preparations to improve their quality, texture, and taste and extend their shelf-life. They are also utilized in herbicides to protect against disease ridden crops, soil, and seeds.
COVID-19 Impact:
The COVID-19 pandemic outbreak caused a significant impact on the vanilla and vanillin industry and imposed unprecedented challenges on numerous countries. The restrictions on international trade, transportation, and logistics disrupted the supply chain of vanilla and vanillin products. The closure of international borders and a decrease in air freight capacity led to delays in the transportation of vanilla beans and vanillin products, which resulted in a shortage of supply in the market. This caused an increase in the prices of vanilla beans, which made it the second most expensive spice in the world after saffron. Furthermore, the pandemic also affected the labor force in the vanilla industry. The lockdowns and restrictions on the movement led to a shortage of laborers in the vanilla fields, which caused a delay in the harvesting and processing of vanilla beans. This resulted in a decline in the quality of vanilla beans and a reduction in the overall production of vanilla and vanillin products. Moreover, the closure of restaurants, bakeries, and other food-related businesses due to the pandemic led to a decline in the demand for vanilla and vanillin products. However, with the ease of restrictions and a gradual recovery in the global economy, there was a rise in the need for organic food products and increased consumer awareness for natural and healthier food and drink products.
Vanilla and Vanillin Market Trends:
Vanilla and vanillin are used as a sweetener or flavoring agents in the preparation of various food products and beverages, including chocolate, shakes, muffins, ice cream, jam, jellies, candies, smoothies, cookies, cake, and biscuits, to enhance the taste and aroma of these products. This, coupled with the burgeoning food and beverage (F&B) industry, represents one of the major factors propelling the market growth around the world. Moreover, the increasing consumer preferences towards low-calorie processed food products and beverages on account of the rising health consciousness among the masses is favoring the growth of the market. In addition, the growing use of vanilla and vanillin in the pharmaceutical industry to add sweetness and viscosity to different medicines and the increasing need for prescription drugs is influencing the market positively. Besides this, there is a rise in the utilization of vanilla and vanillin in the production of personal care and cosmetic products, including shampoos, conditioners, moisturizers, lotions, face masks, face wash, cleansers, and foundations. This, along with the growing sales of personal care and cosmetic products, is creating a positive outlook for the market.
Key Market Segmentation:
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global vanilla and vanillin market report, along with forecasts at the global and regional level from 2025-2033. Our report has categorized the market based on product, application, raw material and end-use.
Global Vanilla Beans Market
Bean Color Insights:
• Red Beans
• Black Beans
The report has provided a detailed breakup and analysis of the vanilla market based on the bean color. This includes red beans and black beans. According to the report, red beans represented the largest segment as they have high vanillin content in the which is mostly found in the form of red filaments. In addition, the increasing use of red beans in the production of vanilla powder is influencing the market positively.
Bean Type Insights:
• Madagascar Bourbon
• Mexican Vanilla
• Indonesian Vanilla
• Tahitian Vanilla
A detailed breakup and analysis of the vanilla and vanillin market based on the bean type has also been provided in the report. This includes Madagascar bourbon, Mexican vanilla, Indonesian vanilla and Tahitian vanilla. According to the report, Madagascar bourbon accounted for the largest market share as it is grown on the island of the Madagascar, which is the largest vanilla producing region around the world. It is used for baking, as it has assertive flavor and does not get lost when cooked. Moreover, it is the strongest and most flavored of all other varieties.
Application Insights:
• Food and Beverages
• Cosmetics
• Pharmaceutical
• Others
A detailed breakup and analysis of the vanilla and vanillin market based on the application has also been provided in the report. This includes Food and Beverages, Cosmetics, Pharmaceutical and other. According to the report, food and beverages accounted for the largest market share due to the growing demand for vanilla in ice cream and bakery products. Vanilla is also used in dairy products, confectionary items, smoothies, and energy drinks. Moreover, vanilla is well-known for its low-calorie content and high availability of antioxidants that makes the food healthy for consumption.
Regional Insights:
• Madagascar
• Indonesia
• Mexico
• Papua New Guinea
• Others
The report has also provided a comprehensive analysis of all the major regional markets, which include Madagascar, Indonesia, Mexico, Papua New Guinea, and others. According to the report, Madagascar was the largest market for vanilla and vanillin. The increasing demand for premium quality vanilla beans among the masses represents one of the major factors strengthening the Madagascar vanilla market. Moreover, the rising demand for sustainably produced vanilla that benefits the farmers and the farmers is favoring the growth of the market in the country. Besides this, the growing cultivation of vanilla planifolia in the country is influencing the market positively.
Global Vanillin Market
End Use Insights:
• Powder
• Paste
• Extract
• Others
A detailed breakup and analysis of the vanillin market based on the end use has also been provided in the report. This includes powder, paste, extract, and others. According to the report, extract accounted for the largest market share as it is extensively used in to add flavor in various Western desserts such as brownies, cupcakes, custards, and puddings. It also offers various health benefits, such as it acts as an antioxidant, lowers cholesterol levels and provides anti-inflammatory abilities.
Raw Material Insights:
• Beans
• Lignin
• Guaiacol
• Others
A detailed breakup and analysis of the vanillin market based on the raw material has also been provided in the report. This includes beans, lignin, guaiacol, and others. According to the report, guaiacol accounted for the largest market share as it represents the major type of raw material used in the manufacturing of synthetic vanillin. It has anti inflammatory properties which aids in reducing swelling and pain.
Application Insights:
• Pharmaceuticals
• Cosmetics
• Foods and Beverages
• Others
A detailed breakup and analysis of the vanillin market based on the application has also been provided in the report. This includes pharmaceuticals, cosmetics, foods and beverages and others. According to the report, foods and beverages accounted for the largest market share as vanillin is used to add flavor and enhance the sweetness of bakery products, confectioneries, biscuits, chocolates, ice-creams, and smoothies. Moreover, the growing demand for processed food products is influencing the market positively.
Regional Insights:
• Asia Pacific
• Europe
• North America
• South and Central America
• Middle East and Africa
The report has also provided a comprehensive analysis of all the major regional markets, which include Asia Pacific, North America, Europe, South America, and the Middle East and Africa. According to the report, Asia Pacific was the largest market for vanillin. Expansion of F&B industry represents one of the primary factors driving the demand the Asia Pacific vanillin market. Moreover, the increasing use of vanillin in the production of candles is favoring the growth of the market in the region. Furthermore, extensive investments by public and private agencies for conducting research and development (R&D) activities to improve the production yield is propelling the growth of the market in the region.
Competitive Landscape:
The report has also provided a comprehensive analysis of the competitive landscape in the global vanilla and vanillin market. Some of the companies covered in the report include:
• Solvay
• Apple Flavor & Fragrance Group
• Evolva
• Advanced Biotech
• Jiaxing Zhonghua Chemical Co., Ltd.
Please note that this only represents a partial list of companies, and the complete list has been provided in the report.
Key Questions Answered in This Report
1What was the size of the global vanilla and vanillin market in 2024?
2.What is the expected growth rate of the global vanilla and vanillin market during 2025-2033?
3.What are the key factors driving the global vanilla and vanillin market?
4.What has been the impact of COVID-19 on the global vanilla and vanillin market?
5.What is the breakup of the global vanilla market based on the bean color?
6.What is the breakup of the global vanilla market based on the bean type?
7.What is the breakup of the global vanillin market based on the end use?
8.What is the breakup of the global vanillin market based on the raw material?
9.What is the breakup of the global vanilla and vanillin market based on the application?
10.What are the key regions in the global vanilla market?
11.What are the key regions in the global vanillin market?
12.Who are the key players/companies in the global vanilla and vanillin market?
