1 序文
2 調査範囲と方法論
2.1 調査の目的
2.2 ステークホルダー
2.3 データソース
2.3.1 一次情報源
2.3.2 二次情報源
2.4 市場推定
2.4.1 ボトムアップ・アプローチ
2.4.2 トップダウンアプローチ
2.5 予測方法
3 エグゼクティブ・サマリー
4 はじめに
4.1 概要
4.2 主要産業動向
5 世界の牛乳産業
5.1 市場概要
5.2 市場パフォーマンス
5.2.1 生産量の動向
5.2.2 消費量の動向
5.3 価格動向
5.4 地域別市場構成
5.5 市場予測
6 世界の粉乳産業
6.1 市場概要
6.2 市場パフォーマンス
6.2.1 生産量推移
6.2.2 生産額の動向
6.3 COVID-19の影響
6.4 価格分析
6.4.1 主要価格指標
6.4.2 価格構造
6.4.3 価格動向
6.5 製品タイプ別市場構成
6.6 機能別市場構成
6.7 用途別市場構成比
6.8 地域別市場構成比
6.9 市場予測
6.10 SWOT分析
6.10.1 概要
6.10.2 強み
6.10.3 弱点
6.10.4 機会
6.10.5 脅威
6.11 バリューチェーン分析
6.11.1 原材料調達
6.11.2 製造
6.11.3 マーケティング
6.11.4 流通
6.11.5 輸出
6.11.6 最終用途
6.12 ポーターのファイブフォース分析
6.12.1 概要
6.12.2 買い手の交渉力
6.12.3 供給者の交渉力
6.12.4 競争の程度
6.12.5 新規参入の脅威
6.12.6 代替品の脅威
6.13 主要成功要因とリスク要因
7 製品タイプ別市場構成
7.1 粉ミルク
7.1.1 市場動向
7.1.2 市場予測
7.2 脱脂粉乳
7.2.1 市場動向
7.2.2 市場予測
8 機能別市場
8.1 乳化
8.1.1 市場動向
8.1.2 市場予測
8.2 発泡
8.2.1 市場動向
8.2.2 市場予測
8.3 香料
8.3.1 市場動向
8.3.2 市場予測
8.4 増粘剤
8.4.1 市場動向
8.4.2 市場予測
9 用途別市場
9.1 粉ミルク
9.1.1 市場動向
9.1.2 市場予測
9.2 菓子
9.2.1 市場動向
9.2.2 市場予測
9.3 スポーツ・栄養食品
9.3.1 市場動向
9.3.2 市場予測
9.4 ベーカリー製品
9.4.1 市場動向
9.4.2 市場予測
9.5 ドライミックス
9.5.1 市場動向
9.5.2 市場予測
9.6 発酵乳製品
9.6.1 市場動向
9.6.2 市場予測
9.7 肉製品
9.7.1 市場動向
9.7.2 市場予測
9.8 その他
9.8.1 市場動向
9.8.2 市場予測
10 地域別市場内訳
10.1 欧州連合
10.1.1 市場動向
10.1.2 市場予測
10.2 ニュージーランド
10.2.1 市場動向
10.2.2 市場予測
10.3 中国
10.3.1 市場動向
10.3.2 市場予測
10.4 米国
10.4.1 市場動向
10.4.2 市場予測
10.5 ブラジル
10.5.1 市場動向
10.5.2 市場予測
10.6 その他
10.6.1 市場動向
10.6.2 市場予測
11 競争環境
11.1 市場構造
11.2 主要プレーヤー
12 粉ミルクの製造工程
12.1 製品の概要
12.2 詳細なプロセスフロー
12.3 関係する様々な種類の単位操作
12.4 マスバランスと原材料の要件
13 プロジェクトの詳細、必要条件および関連費用
13.1 土地要件と支出
13.2 建設要件と費用
13.3 工場機械
13.4 機械写真
13.5 原材料の要件と支出
13.6 原材料と最終製品の写真
13.7 包装要件および支出
13.8 輸送要件および支出
13.9 ユーティリティの要件と支出
13.10 人員要件と支出
13.11 その他の設備投資
14 ローンと資金援助
15 プロジェクトの経済性
15.1 プロジェクトの資本コスト
15.2 技術経済パラメータ
15.3 サプライチェーンの各段階における製品価格とマージン
15.4 課税と減価償却
15.5 収入予測
15.6 支出予測
15.7 財務分析
15.8 利益分析
16 主要プレーヤーのプロフィール
16.1 ネスレS.A.
16.2 ダノンS.A.
16.3 ラクタリス・グループ
16.4 フォンテラ・コーペラティブ・グループ・リミテッド
16.5 Royal FrieslandCampina N.V.
16.6 ディーンフーズ
16.7 アーラ・フーズ
16.8 Dairy Farmers of America Inc.
16.9 クラフト・ハインツ・カンパニー
16.10 サプト社
16.11 パルマラットS.p.A.
図1:世界:粉ミルク市場:主な促進要因と課題
図2:世界:フルイドミルク市場生産量(単位:百万トン)、2019年~2024年
図3:世界:フルイドミルク市場フルードミルク市場平均価格(単位:米ドル/トン) 2019-2024
図4:世界:フルードミルク市場フルードミルク市場図4:フルードミルクの世界市場:地域別構成比(単位
図5:世界:フルードミルク市場予測:生産量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図6:世界:粉ミルク市場:生産量(単位:百万トン)、2019年~2024年
図7:世界:粉ミルク市場:生産額(単位:億米ドル)、2019年~2024年
図8:粉ミルク市場価格構造
図9:世界:脱脂粉乳および全粉乳市場:平均価格(単位:米ドル/トン)、2019年~2024年
図10:世界:脱脂粉乳および全粉乳市場予測:平均価格(単位:米ドル/トン)、2025年~2033年
図11:世界:粉ミルク市場:製品タイプ別構成比(単位:%)、2024年
図12:粉ミルクの世界市場:製品タイプ別構成比(単位:%)、2024年図12:粉ミルクの世界市場:機能別構成比(単位
図13:粉ミルクの世界市場:用途別構成比(単位図13:粉ミルクの世界市場:用途別構成比(単位
図14:粉ミルクの世界市場:用途別構成比(単位:%)、2024年図14:粉ミルクの世界市場:地域別消費内訳(%)、2024年
図15: 粉ミルクの世界市場:図15:粉ミルクの世界市場:地域別生産内訳(%)、2024年
図16:粉ミルクの世界市場予測:生産量(単位:百万トン)、2025年~2033年
図17:粉ミルクの世界市場予測:生産額(単位:億米ドル)、2025年~2033年
図18: 世界の粉ミルク産業:SWOT分析
図19: 世界の粉ミルク産業:バリューチェーン分析
図 20: 世界の粉ミルク産業: バリューチェーン分析ポーターのファイブフォース分析
図21:世界:全粉乳市場:生産量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図22:世界:全粉乳市場予測:生産量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図23:世界:全粉乳市場:2024年:地域別生産量と消費量(単位
図24: 脱脂粉乳の世界市場:生産量推移(単位:百万トン)、2019年~2024年
図25:世界:脱脂粉乳市場:図25:世界:脱脂粉乳市場:地域別生産量と消費量推移(単位:%)、2024年
図26:世界:脱脂粉乳市場予測:生産量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図27:世界:粉ミルク市場(乳化):生産量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図28:世界:粉ミルク市場予測(乳化):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図29:世界:粉ミルク市場予測(発泡):数量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図30:世界:粉ミルク市場予測(発泡性):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図31:世界:粉ミルク市場予測(香料):数量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図32:世界:粉ミルク市場予測(香料):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図33:世界:粉ミルク市場予測(増粘剤):数量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図34:世界:粉ミルク市場予測(増粘):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図35:世界:粉ミルク市場(乳児用調製粉乳への応用):数量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図36:世界:粉ミルク市場予測(乳児用調製粉乳の用途):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図37:世界:粉ミルク市場予測(製菓用途):数量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図38:世界:粉ミルク市場予測(製菓用途):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図39:世界:粉ミルク市場予測(スポーツ・栄養食品用途):数量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図40:世界:粉ミルク市場予測(スポーツ・栄養食品用途):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図41:世界:粉ミルク市場予測(ベーカリー製品への応用):数量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図42:世界:粉ミルク市場予測(ベーカリー製品用途):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図43:世界:粉ミルク市場予測(ドライミックスにおける用途):数量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図44:世界:粉ミルク市場予測(ドライミックスにおける用途):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図45:世界:粉ミルク市場予測(発酵乳製品における用途):数量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図46:世界:粉ミルク市場予測(発酵乳製品における用途):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図47:粉ミルクの世界市場予測(発酵乳製品における用途世界:粉ミルク市場予測(肉製品への応用):数量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図48:世界:粉ミルク市場予測(食肉製品用途):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図49:世界:粉ミルク市場予測(その他用途):数量推移(単位:百万トン)、2019年・2024年
図50: 粉ミルクの世界市場予測(その他の用途):数量推移(単位:百万トン)、2025年~2033年
図51:欧州連合:粉ミルク市場(単位:百万トン)、2019年・2024年
図52:欧州連合:粉ミルク市場予測(単位:百万トン粉ミルク市場の予測(単位:百万トン)、2025年~2033年
図53:ニュージーランド:粉ミルク市場(単位:百万トン)、2019年・2024年
図54:ニュージーランド:粉ミルク市場予測(単位:百万トン粉ミルク市場の予測(単位:百万トン)、2025年~2033年
図55:中国:粉ミルク市場予測(単位:百万トン粉ミルク市場(単位:百万トン)、2019年・2024年
図56:中国:粉ミルク市場予測(単位:百万トン中国:粉ミルク市場予測(単位:百万トン粉ミルク市場の予測(単位:百万トン)、2025年~2033年
図57:米国:粉ミルク市場(単位:百万トン)、2019年・2024年
図58:米国:粉ミルク市場予測(単位:百万トン粉ミルク市場の予測(単位:百万トン)、2025年~2033年
図59:ブラジル:粉ミルク市場粉ミルク市場(単位:百万トン)、2019年・2024年
図60: ブラジル:粉ミルク市場予測(単位:百万トン)、2025年~2033年
図61:その他粉ミルク市場(単位:百万トン)、2019年・2024年
図62:その他:粉ミルク市場予測(単位:百万トン粉ミルク市場予測(単位:百万トン)、2025年~2033年
図63:脱脂粉乳製造工場:詳細なプロセスフロー
図 64:脱脂粉乳製造:原料の転換率
図 65:脱脂粉乳製造プラント:工場レイアウト案
図 66:脱脂粉乳製造プラント:資本コストの内訳(単位)
図 67:脱脂粉乳産業:サプライチェーンの各段階における利益率
図 68:脱脂粉乳製造:総生産コスト別内訳(単位)
表一覧
[表一覧]
表1:世界:粉ミルク市場:主要産業ハイライト、2024年と2033年
表2:世界:粉ミルク市場予測:製品タイプ別内訳(単位:百万トン)、2025年~2033年
表3:粉ミルクの世界市場予測:機能別構成比(単位:百万トン)、2025年~2033年
表4:粉ミルクの世界市場予測:用途別構成比(単位:百万トン)、2025年~2033年
表5:粉ミルクの世界市場予測:地域別構成比(単位:百万トン)、2025年~2033年
表6:粉ミルクの世界市場:競争構造
表7:世界:売上高上位乳業企業10社(単位:億米ドル)
表8:脱脂粉乳製造工場:土地と用地開発に関する費用(単位:米ドル)
表9:脱脂粉乳製造工場:土地と用地開発に関する費用(単位:米ドル土木工事関連費用(単位:米ドル)
表 10:脱脂粉乳加工工場:ミルク受入セクション設備コスト(単位:米ドル)
表 11:脱脂粉乳製造工場ミルク処理セクション設備費用(単位:米ドル)
表 12:脱脂粉乳加工工場:クリーム加工部門の設備費(単位:米ドル)
表 13:脱脂粉乳処理プラント:CIP(定置洗浄)セクション設備コスト(単位:米ドル)
表 14: 脱脂粉乳処理プラント:蒸発セクションの設備コスト(単位:米ドル)
表 15: 脱脂粉乳処理プラント:乾燥セクション設備コスト(単位:米ドル)
表 16:粉ミルク製造工場:機械費用の概要(単位:米ドル)
表 17:脱脂粉乳製造プラント:原材料所要量(トン/日)と支出(米ドル/トン)
表 18:脱脂粉乳製造工場:給与および賃金に関する費用(単位:米ドル)
表 19: 脱脂粉乳製造工場:その他の設備投資に関する費用(単位:米ドル)
表20:金融機関が提供する資金援助の詳細
表21:脱脂粉乳製造工場:資本コスト(単位:米ドル)
表 22: 脱脂粉乳製造プラント:技術経済パラメータ
表23:脱脂粉乳製造プラント:課税と減価償却費(単位:米ドル)
表24:脱脂粉乳製造プラント:収入予測(単位:米ドル)
表25:脱脂粉乳製造工場:支出予測(単位:米ドル)
表26:脱脂粉乳製造工場:所得税負担を考慮しないキャッシュフロー分析(単位:米ドル)
表27:脱脂粉乳製造工場:所得税負担を考慮したキャッシュフロー分析(単位:米ドル)
表28:脱脂粉乳製造工場:損益勘定(単位:米ドル)
The global milk powder market size reached USD 36.5 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 58.4 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 5.4% during 2025-2033. Escalating product demand due to rising global population and urbanization, the burgeoning infant formula sector, increasing health consciousness boosting dietary supplement intake, the expansion of the bakery and confectionery industries, and enhanced dairy technology are some of the factors fueling the market growth.
Milk powder is a concentrated form of milk that is generally prepared by dehydrating liquefied milk via spray drying methods until it changes into a powder. Since it is convenient to use and has a longer shelf life, it is widely utilized by consumers as an alternative for fresh milk in a wide range of food preparation, including confectionaries, infant formulas, savory items and desserts. Its ability to bind water, along with its foaming and emulsifying properties, make milk powders an important food ingredient. At present, milk powder is consumed globally due to the presence of several essential nutrients, such as protein, vitamins, calcium, iron, sodium, cholesterol, potassium, fat and carbohydrates, that are beneficial for overall health development.
Milk Powder Market Trends:
The increasing demand for convenient food products among the masses is one of the key factors driving the sales of milk powder. Since it can be stored without refrigeration and easily transported without the need for cold chain infrastructure, this is providing an impetus to the market. Moreover, the widespread product adoption across the food and beverage industry is impacting the market growth favorably. Furthermore, significant developments in the e-commerce infrastructure, improvements in the supply chain distribution channels and the advent of the online delivery models are creating a positive market outlook. Additionally, continual technological advancements in the production processes for retaining the nutrient content of milk are considered to be other growth-inducing factors. The market is further driven by the rising investments by key players in the development of aggressive marketing strategies, promotional campaigns, celebrity endorsements and innovative packaging solutions. Other factors, including rapid urbanization, the growing health consciousness among individuals and the changing dietary patterns of the masses, are also favorably influencing the market.
Key Market Segmentation:
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global milk powder market report, along with forecasts at the global and regional level from 2025-2033. Our report has categorized the market based on product type, function and application.
Breakup by Product Type:
• Whole Milk Powder
• Skimmed Milk Powder
Presently, whole milk powder accounts for the majority of the total market share as it is widely used in the formulation of baby food and infant formulas.
Breakup by Function:
• Emulsification
• Foaming
• Flavouring
• Thickening
On the basis of the function, milk powder is widely utilized for emulsification, foaming, flavouring, and thickening.
Breakup by Application:
• Infant Formula
• Confectionery
• Sports and Nutrition Foods
• Bakery Products
• Dry Mixes
• Fermented Milk Products
• Meat Products
• Others
Based on the application, milk powder is employed in the preparation of infant formula, confectionery, sports and nutrition foods, bakery products, dry mixes, fermented milk products, meat products and others.
Regional Insights:
• European Union
• New Zealand
• China
• United States
• Brazil
• Others
At present, the European Union holds the leading position in the market.
Competitive Landscape:
The market is highly fragmented with the presence of numerous small and large manufacturers who compete in terms of prices and quality. Some of the leading players operating in the market are:
• Nestlé S.A.
• Danone S.A.
• Lactalis Group
• Fonterra Co-operative Group Limited
• Royal FrieslandCampina N.V.
• Dean Foods
• Arla Foods
• Dairy Farmers of America Inc.
• Kraft Heinz Company
• Saputo, Inc.
• Parmalat S.p.A.
This report provides a deep insight into the global milk powder market covering all its essential aspects. This ranges from macro overview of the market to micro details of the industry performance, recent trends, key market drivers and challenges, SWOT analysis, Porter’s five forces analysis, value chain analysis, etc. The report also provides a comprehensive analysis for setting up a milk powder manufacturing plant. The study analyses the processing and manufacturing requirements, project cost, project funding, project economics, expected returns on investment, profit margins, etc. This report is a must-read for entrepreneurs, investors, researchers, consultants, business strategists, and all those who have any kind of stake or are planning to foray into the milk powder industry in any manner.
Key Questions Answered in This Report
1.What was the size of the global milk powder market in 2024?
2.What is the expected growth rate of the global milk powder market during 2025-2033?
3.What is the market potential of milk powder?
4.What has been the impact of COVID-19 on the global milk powder market?
5.What is the breakup of the global milk powder market based on the product type?
6.What is the breakup of the global milk powder market based on the function?
7.What is the breakup of the global milk powder market based on the application?
8.What are the key regions in the global milk powder market?
9.What are the key regions in the global milk powder market?
10.Who is the largest producer of milk powder?
